Soylu ve Minder Ailelerinin Mutlu Günü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın kıydığı nikahta, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Soylu'nun oğlu Engin Levent Soylu ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Minder'in kızı Saadet Nur Minder'in nikah şahitliğini yaptılar.

 

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’ndeki düğün törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Başbakan Yardımcıları Hakan Çavuşoğlu ve Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski Başbakanlardan Tansu Çiller ve Yıldırım Akbulut, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve çok sayıda davetli katıldılar.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imzalar atıldıktan sonra çiftlere mutluluklar dileyerek;  “Aynı yastıkta kocasınlar. İnşallah ömür boyu mutlu olurlar” dedi. 4 çocuk temennisini tekrarlayan Erdoğan, “Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur denge olur, dört olur bereket olur, gerisi Allah kerim.” Şeklinde konuştu.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu nikah sonrası yaptığı açıklamada "Eskiden bir kızım ve bir oğlum vardı, artık iki kızım ve bir oğlum var. Düğünümüze teşrif ederek mutluluğumuzu paylaşan, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve kıymetli eşleri olmak üzere herkese gönülden teşekkür ederiz." Şeklinde konuştu.