Sporcular Bahar Şöleni’nde Buluştu

Sultangazi Kaymakamlığı, Sultangazi Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü işbirliğinde yürütülen proje kapsamında “Bahar Şöleni” düzenlendi.  

Cebeci Spor Kompleksi’nde düzenlenen şölende judo, taekwondo, güreş ve karate sporcularının gösterileri büyük beğeni topladı. 

Okullara spor salonları kazandırmak ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla başlatılan “Geleceğimiz Sporla Büyüsün” projesi kapsamında Bahar Şöleni düzenlendi. Cebeci Spor Kompleksi’nde düzenlenen programa Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, İBB Spor Kulübü Başkanı Ahmet Hamdi Çamlı, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Karsuvaran, İlçe Emniyet Müdürü Ufuk Kayadelen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir , öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Programda konuşma yapan İBB Spor Kulübü Başkanı Ahmet Hamdi Çamlı, pilot bölge olarak Sultangazi’de başlatılan projenin başarılı olduğunu söyledi. İlk etapta bin 14 öğrenciye ulaşıldığını kaydeden Çamlı, “Çocuklarımızın uyuşturucu, sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak kalarak sporla tanışmalarını sağladık. Disiplinli sportif çalışmalarla bedenleri ve zihinleri güçlendi. Ahlak ve maneviyatı kendisine düstur edinmiş bir kulüp olarak diğer ilçelerde de projeyi sürdüreceğiz” dedi. 

Sultangazili sporcuların Türkiye’nin gururu olacağına vurgu yapan Çamlı, şunları söyledi:

 “Projeyle beraber 2322 öğrencimiz sporla meşgul oluyor. İBB Spor kulübü milli takımlara en fazla sporcu yetiştiren dünyanın en büyük kulübüdür. Altın ve gümüş madalyaları alan sporcularımız buralardan çıkıyor. Sultangazi’den yetişecek sporcularımız da ülkemizi temsil ederek bizleri sevindirecek; gurur kaynağı olacaktır” . 

Programda konuşan Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz da dünyanın en büyük spor kulübünün halkın hizmetine açılmasından büyük sevinç duyduklarını söyledi. Uslanmaz, “Sporla milletine devletine sahip çıkan nesiller yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımızı sokaklardan kurtaran sporun her zaman destekçisiyiz” ifadelerini kullandı. 

Programda 75. Yıl Ortaokulu öğrencilerinin sunduğu halk oyunları gösterisi beğeni topladı. Judo, güreş, taekwondo ve karate sporcularının hazırladığı gösteriler de büyük alkış aldı. 

Geleceğimiz Sporla Büyüsün Projesi

Sultangazi Kaymakamlığı, Sultangazi Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü işbirliğinde yürütülen proje kapsamında ilçedeki okullarda spor salonları oluşturuldu. İlk etapta 12 okulda açılan salonlarda çeşitli branşlarda binlerce öğrenciye sportif eğitimler verildi.