Sporda Yetenek Tespiti ve Spora Yönlendirme Projesi

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İl Spor Müdürlüğünce yürütülen ‘Sporda Yetenek Tespiti ve Spora Yönlendirme Projesi’nin tanıtımı bugün Küçükköy Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı aldığı kadroda bulunan efsane futbolcusu ve Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal katıldı. Proje kapsamında ilçedeki ilkokul 3. sınıf öğrencilerinden oluşan 7 binin üzerindeki çocuğun yetenekleri test edilerek, 9 spor dalında kendilerine uygun branşa yönlendirilecek.

Yetenek Projesi hakkında bilgi veren Başkan Usta, geçen yıl aynı proje kapsamında 17 bin 500 çocuk içinden eleme gerçekleştirdiklerini belirterek, “"Bu sene 7 bin öğrenci çalışmaya tabi tutuldu. Amacımız ilçedeki öğrencilerin, gençlerin hangi spora meyilli olduğunu test etmek. Bunun içinde çeşitli branşlar var. Yeteneklerine göre, gençlerimizi çeşitli spor dallarına yönlendirmeye öncülük yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Galatasaray’ın efsanevi futbolcusu Hakan Ünsal ise projenin, gençlerin spora yönlendirilmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "Burada bulunan kardeşlerimizin heyecanını biz de yaşamıştık. Bu kadar sistematik ve bilimsel değildi belki ama onların yaşadığı heyecanı yaşadık. Şu anda çok büyük umutları var. Yetenekleri ortaya çıkarmak için emek vermek, sistemli bir şekilde bunun için çalışmak takdir edilmesi gereken bir durum. Bu projeye destek vermek ve gençlerin heyecanını paylaşmak için buradayım. Her şeyiyle çok güzel bir organizasyon."

Galatasaray’ın UEFA’dan aldığı 1 yıllık men cezası cezasını da değerlendiren Hakan Ünsal, “Bu aslında önemli bir fırsat. Galatasaray’ın geleceği kurtarılmak isteniyorsa temeli sağlamlaştırılmış ve altyapının da desteklendiği bir projeyle 5-10 yılı kurtarılabilir. Ama 1 yıl cezamız var. Bunu böyle geçiştirelim denirse 2-3 yıl sonra bu cezalar ile karşılaşabiliriz. UEFA bundan sonra hiçbir kulübe taviz vermeyecek. Başka yollardan da bu cezaların gelme ihtimali var. Kriterler arttırılacak. Sadece Galatasaray değil Türkiye’de başka ceza alan takımlarımız da var. Herkesin bu işe dikkat etmesi gerekiyor. Avrupa’nın uyguladığı sisteme geçmemiz gerekiyor" diye konuştu.