SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam

Böylece emeklinin cebine ortalama 140 lira girecek... 

Hükümetin seçim vaatleri arasında yer alan ve SSK ile Bağ-Kur emeklilerine verilecek seyyanen zammın kapsamı genişletildi.

Başlangıçta sadece 2015'te verilen seyyanen zamdan yararlanamayan emeklilere100 lira artış yapılması öngörülürken, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen hükümet önergesiyle tüm SSK ve Bağ-Kur emeklileri kapsama alındı.

Konuyla ilgili bilgi veren ve bu tür emeklilerin aylıklarının ocak ayında, öncelikle 2015 yılı Temmuz-Aralık aylarını kapsayan dönemde gerçekleşen enflasyon oranında artırılacağını ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün şöyle devam etti: “Bu artışın üzerine 100 liralık seyyanen zam yapılacak. Ayrıca 100 liralık seyyanen zamdan, 2016 yılında emekli olacak SSK ve Bağ-Kur'lular da yararlanacak. 2016'nın ilk yarısında emekli olanlara 100 lira, ikinci yarısında emekli olanlara ise altı aylık dönemdeki enflasyon farkı eklenmiş olarak ödeme yapılacak.”

Bugün en düşük SSK emeklisi maaşı 1120 lira, Bağ-Kur emeklisi maaşı 870 lira ve Bağ-Kur Tarım emeklisi maaşı 645 lira. Yeni yılda bu maaşlara, önce 2015 yılının ikinci altı ayında oluşan enflasyon oranı kadar zam yapılacak. Bu paranın üstüne de 100 liralık zam konacak.

100 lira paylaştırılacak

Sey­ya­nen ya­pı­la­cak 100 li­ra­lık zam­mın, dos­ya ba­zın­da öde­ne­ce­ği­ni söy­le­yen Ka­zım Er­gün şöy­le de­vam et­ti : “Pa­ra, ölen emek­li­nin dul ve ye­tim­le­ri­ne, his­se­le­ri ora­nın­da pay­laş­tı­rı­la­cak. Ör­ne­ğin, 100 li­ra­nın 50 li­ra­sı dul eşe, 25'er li­ra­sı da ye­tim ay­lı­ğı bağ­la­nan iki ço­cu­ğu­na öde­ne­cek. İş ka­za­sı ve mes­lek has­ta­lı­ğı do­la­yı­sıy­la sü­rek­li iş gö­re­mez­lik ge­li­ri al­mak­ta olan­la­ra da iş gö­re­mez­lik de­re­ce­si ora­nın­da yan­sı­tı­la­cak.”

MÜJGAN ÖZYURT- BUGÜN GAZETESİ