Stok Takibi Nedir?

Stok takibi ise tedarik edilmiş ya da üretilmiş, hizmete sunulmadan önce bekletilen ürün miktarını anlatır. İşletmeler ellerinde bulundurdukları ürünleri belirli periyotlarda takip ederler. Elinde bulundurduğu ürün miktarını, yani güncel stok durumunu bilen işletmeler yeni siparişlerini de buna göre oluşturabilirler.

 

Neden Stok Takibi Yapılmalıdır?

 

Dönemsel olarak ortaya çıkan talep artışlarına hazır olup kontrol altında tutabilmek önemlidir. Talep edilen bir ürün karşısında stok yetersizliğinin önüne geçilir. Her zaman talep alan ürünlerin yeterli miktarda alınması ve stok yapılması, tedarik maliyetlerini minimuma indirir. Aynı zamanda piyasadaki fiyat dalgalanmalarından etkilenmemek, stok takip programları ile sağlanır. Etkili bir tedarik zincirine sahip olmak, düşük maliyetlerle yeterli tedariği sağlamak için yapılır. İşletmenizdeki ürünlere olan taleplerin hangi zamanlarda arttığının analizi gerçekleştirilir.

 

Neden Stok Takip Programı Kullanılmalıdır?

 

Düzenli ve sürekli bir üretim süreci olur. Eksikliklerden kaynaklı aksamalar söz konusu olmaz. Malzeme kayıpları minimuma indirilir. Düzenli bir tedarik süreci ile maliyetler azaltılır. Anlık stok takibi, siparişler, faturalar ve tekliflere kolaylıkla erişilebilir. Sipariş ve fatura süreçleri otomatikleşerek zaman tasarrufu yapılması sağlanır. İstenilen zaman ve yerden akıllı cihazlar ile stok durumları kontrol edilebilir. Ürünlere özel kritik stok seviyeleri tanımlanabilir. İşletme kârlarına ve zararlarına dair analizler yapılabilir. Depo maliyetlerinden tasarruf edilir. İnternete bağlanabilen cihazlar ile kolaylıkla stok takibi yapılabilir.

 

Protel'in stok takip programı ile anlık olarak stoklarınızı görüntüleyebilir, iyileştirilmiş ve verimli bir stok yönetimine sahip olabilirsiniz. Teklif karşılaştırmalarına bakılarak en uygun tedarikçiyi seçebilirsiniz. POS sistemiyle entegresi de satılan ürünlerin stoklardan düşmesini sağlar. Güvenilir ve pratik bir stok takip programı için Protel ile tanışın.