Süleyman Soylu İstanbul'u adım adım dolaşıyor.

Süleyman Soylu'dan İstanbul Çıkartması...

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 23 Haziran seçimleri öncesi İstanbul'da adım adım dolaşıyor. Gittiği ilçelerde özellikle mahalle muhtarlarla bir araya geliyor.  Vatandaşlarla da hasbihal eden Soylu, büyük ilgi görüyor.

 

Ziyaretlerinde 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlere değinen Bakan Soylu, Ankara, Antalya gibi bazı illerde seçimi kaybettiklerini, “başımızın üzerine” diyerek milletin tercihine saygı duyduklarını söyledi.

 

Soylu, İstanbul seçimlerinde ise haksızlığa uğradıklarını belirterek “Ben çocukluğumdan itibaren bu işin içerisindeyim. İlçe seçim kurulu üyeliği, gençlik kolları başkanlığı, il ve ilçe başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlık yaptım. Ben hayatımda böyle bir seçim görmedim. Bir seçim sonucuna itiraz edilir de, sandıkların yüzde 10’u açılır da fark 29 binden 13 bine mi düşer?” şeklinde konuştu.

 

Seçim sonuçlarına neden itiraz ettiklerini anlatan Soylu, “Biz hakkımız savunmayalım mı yani? Biz bütün sandıkları açın dedik. Açtılar mı? Hayır. Açılsaydı 23 Haziran’a gerek olmazdı.” dedi.

 

Süleyman Soylu yaptığı görev ile ilgili yaptığı paylaşımda ise "İçişleri Bakanlığı, kolay bir bakanlık değildir. Sorumluluğu yüksektir, duygusu yüksektir, fedakarlığı yüksektir. Bu ülkenin şehrini de bekleriz dağını da, sınırını, kıyılarını da, denizlerini de bekleriz." İfadelerini kullandı.