Süleyman Soylu’nun millete hizmet aşkı devam ediyor

Soylu, 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda siyasete başlayarak 1987–1990 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini üstlendi. 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Yönetim Kurulu üyesi oldu. 17 Temmuz 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı seçildi. 18 Nisan 1999’da Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı olan Soylu, 29 Nisan 1999’da DYP İstanbul İl Başkanlığı görevine atandı.

 

Süleyman Soylu, 6 Ocak 2008 tarihinde yapılan Demokrat Parti'nin 4. Olağanüstü Kongresinde Genel Başkanlığa seçildi ve 29 Mart mahalli seçimlerine katıldı. 16 Mayıs 2009’da gerçekleşen Olağanüstü Kongre ile Genel Başkanlık görevi sona erdi.

 

Soylu, 12 Eylül 2010 Referandumu sürecinde “Evet” oyu tercihini anlatmak ve yapılmak istenen demokratik gelişim reformuna toplumsal bilinci arttırarak katkıda bulunmak amacıyla “Demokrasi Buluşmaları” adı altında bir dizi toplantı düzenledi ve Türkiye’yi dolaştı.

 

5 Eylül 2012 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katıldı. 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan Ak Parti 4. Olağan Genel Kurulunda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine ve ardından da Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı’na seçilen Süleyman Soylu, 1,5 yıl Ar-Ge Başkanlığı görevini üstlendi. Daha sonra 14 Nisan 2014 tarihinde Teşkilat Başkanlığı görevine atandı.

 

Trabzon’dan 25. ve 26. dönemlerde Milletvekili seçildi. 64. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Soylu, 65. Hükümet'te yeniden görevine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak seçildi. Bu görevde başarı ile devam etti.

 

15 Temmuz darbe girişiminde TRT’ye girerek asayişi sağladı. Kendilerine ateş açan askerlere direnen vatandaşlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve polis ekipleriyle birlikte TRT binasına girdi. 15 Temmuz'da milletle sokakta olan tek bakandı.

 

Türkiye'nin en başarılı İçişleri Bakanı

Süleyman Soylu, dik duruşu ve başarılı çalışmaları dolayısı ile 31 Ağustos 2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı görevine getirildi.  

 

Soylu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en başarılı İç İşleri Bakanı olarak tarihe geçti. Teröre karşı verdiği mücadelede büyük başarı sağlandı.  Çok defa terör bölgesinde dağda, tepede askeri ziyaret ederek moral sağladı.  Uyuşturucu ile mücadele ve toplumsal huzur çalışmaları dikkat çekti. Yerinde durmayan ve çok az uyuyan Soylu, Türkiye’yi karış karış dolaştı.

 

Aldığı her görevi ve bayrağı zirveye taşımayı hayat felsefesi haline getirmiş olan Süleyman Soylu’nun bu ülkeye ve millete hizmet aşkı bitecek gibi görülmüyor.