Sultangazi'de Mehmetçiklere Kına Gecesi

Mehmetçiklerin  gönüllerince eğlendiği gecede, aileler duygu dolu anlar yaşadı. 

Sultangazi Belediyesi, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir günlük askerlik yapacak engelliler için kına gecesi düzenledi. Sultançiftliği Hizmet Tesisleri’nde düzenlenen geceye, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile engelliler ve aileleri katıldı. 

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay programda yaptığı konuşmasında, askerlik görevini yerine getirecek engellilerle aynı sevinci ve coşkuyu paylaştıklarını söyledi. Engelli askerleri, davul ve zurnalarla uğurlayacaklarını kaydeden Başkan Altunay, “Bu kardeşlerimizin mutluluğu bizim için her şeyin üstündedir” dedi. 

Engelliler haftası etkinliklerinin spor turnuvasıyla başladığını hatırlatan Başkan Altunay, “Engellilerimizi Çanakkale gezisiyle, piknik alanlarına düzenlediğimiz turlarla sevindirirken, onların heyecanlarına birlikte ortak oluyoruz. Hayata geçirdiğimiz  sosyal projelerle, engellilerimize eğitim ve istihdam alanında katkı sunmaya çalışıyoruz. Şimdi ise bu kardeşlerimiz askerlik kıyafetlerini giyerek, vatani görevlerini yerine getirecekler” dedi. 

Protokol konuşmalarının ardından omuzlarında Türk Bayrağı taşıyan engellilerin ellerine kınalar yakıldı.   Mehmetçiklerin gönüllerince eğlendiği gecede, aileler duygu dolu anlar yaşadı. 

Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen program kapsamında Sultangazili 22 kınalı Mehmetçik 11 Mayıs Pazartesi günü vatani görevlerini yapmak üzere Hasdal Kışlası’na uğurlanacak. Sembolik olarak bir gün sürecek askerlik ile engelliler yeminlerini ederek terhis olacak.