Sultangazi’de Dünya Engelliler Günü Etkinliği

Sultangazi Belediyesi Düğün ve Nikah Sarayı’nda düzenlenen programa Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

Program özel eğitim sınıflarından oluşturulan mehteran takımının ve öğrencilerin gösterileriyle başladı. Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, engellilerin yaşadıkları sorunların tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu söyledi. Engellilerin toplumsal hayata katılımlarının sosyal hayatın bir gereği olduğunu belirten Başkan Altunay,  “Engellilerin toplumsal hayata katılımlarının artırılması, hayat standartlarının yükseltilerek, toplumda hak ettikleri yeri almaları, çağdaş toplum anlayışının da bir gereğidir" dedi.

Sultangazi Belediyesi olarak engellilerin her zaman yanlarında olduklarını kaydeden Başkan Altunay, şunları söyledi:

“Engelliler Koordinasyon Merkezi aracılığı ile ilçemizdeki tüm engelli hemşehrilerimize ulaşmaya ve sorunlarına derman olmaya çalışıyoruz. Periyodik aralıklarla tekerlekli sandalye dağıtımı yapıyoruz. Tedavi hizmetleri için ihtiyaç duyulan araç temini ve sağlık kuruluşları ile işbirliğine gidiyoruz. Engelli kuruluşlarına salonları ücretsiz olarak tahsis ediyoruz. İhtiyaç sahibi engelli ve ailelerine; 'Elden Ele Yardım Merkezi' aracılığıyla giyimden erzaka kadar ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Engellere yönelik sportif yarışmalar ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Engellilerin sosyal hayata adaptasyonunu sağlayacak çeşitli sosyal projeleri hayata geçiriyoruz.”

Programda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, kendisinin de bir engelli kızı olduğunu belirterek, “Asıl engel, engelli düşünen beyinlerde, zihinlerdedir. Buradaki herkes tüm engelleri tamamen yolundan kaldırmıştır.” şeklinde konuştu.

Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz da konuşmasında engellilerin önündeki engellerin devletçe kaldırıldığını belirterek, “Biz bir aileyiz. Engelli tüm vatandaşlarımızın sıkıntılarını aşmak için devletimiz yardım ediyor. Evde bakım ve diğer hakları tanıyarak engellilerimizin yaşantılarını idame etmelerini sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından, "Yaşlı ve Engellilere Bakım; İstihdama Katılım" eğitim programını başarıyla bitiren kursiyerlere, sertifikaları verildi.  Programda sahne alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi müzik grubu İsemix de şarkılar seslendirdi.