Sultangazi'de Adıyaman Yöresel Günleri

Sultangazi Belediyesi’nin, “Anadolu’nun Renkleri Sultangazi'de” sloganıyla başlattığı Yöresel Günler devam ediyor. Festivalin 3'üncü konuğu  Adıyaman  oldu. Etkinlikte konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Binlerce yıllık köklü bir tarihe sahip olan Adıyaman, tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış zengin kültürel değerlere sahip olmuştur. Adıyaman, Doğu ile Batıyı, eski ile yeniyi velhasıl güzel olan her şeyi bünyesinde barındırır, yeşertir ve kendi rengine boyar" diye konuştu.

 

Sultangazi Belediyesi’nin, “Anadolu’nun Renkleri Sultangazi'de” sloganıyla başlattığı Yöresel Günler Festivali devam ediyor. Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Etkinlik Alanı'nda düzenlenen festivalin bu haftaki konuğu Adıyaman oldu.

 

Sultangazi Belediyesinin desteğiyle Kahta Dernekler Federasyonunca düzenlenen  "Adıyaman Yöresel Günleri"nin açılış törenine Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti ilçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile Adıyaman dernek yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Açılış töreninde konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul’un  kültürlerin çeyiz sandığı olduğuna dikkat çekerek, "Üç büyük medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul aynı zamanda Anadolu'nun tüm renklerini içinde barındırır" dedi.

 

Başkan Altunay,  binlerce yıllık köklü bir tarihe sahip olan Adıyaman ilinin de  tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ve zengin kültürel değerlere sahip olduğuna dikkat çekti. Başkan Altunay, "Adıyaman’ın kültürü, canlı, dinamik, kuşaktan kuşağa aktarılan ve bugün de hala otantik şekliyle hayatın her kesiminde gözlenen bir yapıya sahip. Adıyaman, Doğu ile Batıyı, eski ile yeniyi velhasıl güzel olan her şeyi bünyesinde barındırır, yeşertir ve kendi rengine boyar" diye konuştu.

 

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise yaptığı konuşmada Kahta Belediyesi'nin ilçeye yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toprak konuşmasında ayrıca birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

 

Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar ve Kahta Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Yücel de programda birer selamlama konuşması yaptı. Açılış töreninin ardından Başkan Altunay ve protokol üyeleri, etkinlik alanında kurulan stantta 2.5 ton çiğ köfteyi vatandaşlara ikram etti.