Sultangazi'de CHP'ye saldırısı sonrası açıklamalar geldi.

Olay sonrası CHP Sultangazi İlçe Başkanlığı sosyal medya medya hesabından yapılan açıklama şöyle oldu:

 

"Bugün (13.07.2020 tarihinde) Eski Habipler Mahallesinde esnaf ziyareti ve alan çalışması yapan İlçe Başkanımız Sayın Murat Poyraz ve beraberindeki İlçe Yöneticilerimize, Gençlik Kolu Başkanımıza, Kadın Kolu Başkanımıza, Meclis Üyelerimize ve Mahalle biriminde görevli arkadaşlarımıza; AKP irtibat bürosundan kimliği belirsiz kişilerce fiziki ve ağıza alınmayacak tarzda hakaretler, militanca ve partizanca söylemlerle saldırıda bulunulmuştur. Partimizin misyon ve vizyonuna uygun ahlâkî değerlerimiz ölçüsünde gereken cevabı verip çalışmamızı planladığımız gibi yapıp sonlandırdık. Yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Aydınlık günler için mücadelemiz devam edecektir.
Baskılar bizi yıldıramaz.
CHP Sultangazi İlçe Başkanlığı"

 

CHP'den yapılan açıklama sonrası Ak Parti Grup Başkan Vekili Kemal Eyyüpoğlu'da sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu açıklamada bulundu.

"CHP Gurup başkan vekili Sayın Mithat Çelik’in bahsetiği 13/07/2020 tarihinde Habipler Mahallesinde esnaf ziyareti esnasında ilçe başkanı Sayın Murat Poyraz,Kadın kolları başkanı,gençlik kolları başkanı,meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin sözlü ve fiziki saldırıya uğradığını sosyal medyada paylaşmıştır.
Öncelikle böyle bir hadisenin yaşanmış olmasından üzüntü duyduğumuzu beyan eder, geçmiş olsun dileklerimizi bildiririz.
Bahsedilen olayın Sultangazi ilçesi ile ve Sultangazi Ak Parti teşkilatı ile ilgisinin olmadığını, olay mahalinin Eyüp ilçesi Pirinççi mahallesi sınırlarında olduğunu, kendi ilçesinin sınırlarını bilmemelerinin bir eksiklik olduğunu,ayrıca Ak Parti lokali diye beyan ettiği yerin Cadde üstünde bir kraathane olduğunu, vergi mükellefi olan kraathanede bulunan ve kendilerini partili olduklarını söyleyen vatandaşlarla tatsız bir olay yaşandığını, beyan edilen yerin Ak Parti Sultangazi teşkiletının lokali olmadığını beyan ederiz.Kamuoyunu yanlış bilgilendirmelerinden dolayı kendisini kınıyoruz."