Sultangazi'de Dev Çorba Çeşmeleri

Sultangazililer, Ramazan ayını Kudüs'ün manevi iklimiyle yaşıyor. Sultangazi Belediye Hizmet Binası yanındaki alanda yapılan etkinliklerde Kudüs teması işlenirken, Atatürk Bulvarı üzerinde kurulan alanda ise geleneksel Ramazan gösterileri sunuluyor. Etkinlikler kapsamında ayrıca sokak iftarları ile semt sakinleri Ramazan ayının heyecanını birlikte paylaşıyor.

 

Sultangazi Belediyesi ilçenin farklı noktalarına kurduğu çorba çeşmeleri ile de günde 10 bin kişinin iftarını açmasını sağlıyor. Öte yandan Atatürk Bulvarı Ramazan etkinlik alanına kurulan dev çorba çeşmesi ise ilçenin sembolü haline geldi. 3 ton ağırlığında dev çorba çeşmesi,  5 metre yüksekliğinde ve 4 metre genişliğinde.

 

Diğer Ramazan Etkinlikleri

Sultangazi Belediyesi, Kudüs etkinlik alanında hemşehri derneklerini ağırlamaya devam ediyor.  "Ramazanın bereketini birlikte paylaşıyor, Kudüs'ün manevi iklimini Sultangazi'de yaşıyoruz" sloganı ile Kudüs temalı etkinlik alanında Malatya, Elazığ,  Ordu ve Balkan dernekleri ağırlandı. Atatürk Bulvarı üzerinde kurulan kültür çadırında ise Kur'an-ı Kerim tilaveti sunulurken,  sıcak sohbetleriyle Bekir Develi, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil yer aldı. Ufuk Akın,İbrahim El Ahmed, Mehmet Ercan  Eşref Ziya Terzi ve  Grup Nezih ise dinleti sundu.