Sultangazi’de Gençlik Merkezi'nin Temeli Atıldı

Sultançiftliği Mahallesi’nde yükselecek olan gençlik merkezinin temeli, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla düzenlenen törenle atıldı.

 

Temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, İlçe kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Temel atma töreni mehteran bölüğünün konseri ile başladı. İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ve  İlçe kaymakamı Uğur Kalkar birer selamlama konuşması yaparak, temeli atılan gençlik merkezi'nin spor, kültür ve sanata ev sahipliği yapacağını ve tüm gençleri buraya beklediklerini söyledi.

 

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultançiftliği Mahallesi'nde yapımına başlanan gençlik merkezinin Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleri ve Spor Toto Teşkilatı'nın katkılarıyla yapıldığını söyledi. Yine Bakanlığın desteği ile İsmetpaşa'da yapımına başlanan 2. kültür merkezinin ise bitme aşamasında olduğunu belirtti.

 

Konuşmasında gençlere seslenen Başkan Altunay, "El birliği ile inşa ettiğimiz yarınlar sizlerin olacaktır. Siz bu ülkeye sahip çıktıkça, bu ülkenin dertleriyle dertlendikçe, bu ülkenin sevinçlerine ortak oldukça; aydınlık yarınlar da sizi kucaklayacaktır" dedi.

 

Eğitimin, hayat boyu devam eden bir süreç olduğuna işaret eden Başkan Altunay, "Gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurabilmeniz için kendinizi geliştirmeli, büyük düşünmelisiniz. Yaşamak istediğiniz ortamın şartlarının oluşmasında etkin olmalı, bunun için de gerekli bilgi ve donanıma sahip duruma gelmelisiniz. Sultangazi'de yükselen eğitim kurumları ve gençlik merkezleri sizleri donanımlı, iletişim becerileri gelişmiş, araştıran, sorgulayan, problem çözebilen, bilgi teknolojilerini kullanabilen bireyler olarak yetiştirmek için hizmetinizde" diye konuştu.

 

Sultangazi Belediyesi'nin gençlere yönelik yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Altunay, "Sultangazi Belediyesi olarak eğitime yönelik çalışmalara ve yatırımlara öncelik verdik. Yaptığımız tüm yatırımlar ve geleceğe yönelik tüm çalışmalarımızın merkezinde gençlerimiz yer alıyor. Gençlerimizin beklenti ve hedeflerine yönelik projelerimizi hazırlıyor ve tek tek hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"AMACIMIZ GENÇLERİ KÜLTÜR, SANAT VE SPORA YÖNLENDİRMEK"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise yaptığı konuşmada Bakanlığa bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Spor Toto Teşkilatı'nın İsmetpaşa ve Sultançiftliği mahallerinde 2 tane gençlik merkezinin yapımını üstlendiği söyledi.  İlçeye yönelik yatırımların bununla da sınırlı olmadığını ifade eden Bakan Bak, "Gençlik merkezlerinin yanı sıra Sultangazi'ye 13 spor sahası daha yapıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın gayesi gençlerimiz kültür, sanat ve spora yönlendirmek" diye konuştu.

 

Bakanlık olarak gençleri uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan korumak için büyük çaba içerisinde olduklarını kaydeden Bakan Bak, "Projelerimizi mahalli idarelerle birlikte ortak sürdürmek istiyoruz. Ülke genelinde 279 olan gençlik merkezinin sayısı 400'e çıkarmayı amaçlıyoruz" dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Bak ve Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, davetlilerle birlikte gençlik merkezine ilk harcı döktü.

 

RİZE YÖRESEL ÜRÜNLERİ VE 2. HAMSİ FESTİVALİ

Bakan Bak ve Başkan Altunay'ın sonraki durağı Sultangazi Belediyesi'nin “Anadolu’nun Renkleri Sultangazi'de” sloganıyla başlattığı Yöresel Günler Festivali oldu. Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Etkinlik Alanı'nda festival kapsamında düzenlenen Rize Yöresel Ürünleri ve 2. Hamsi Festivali'nin açılış kurdelesini kestiler.