Sultangazi'de Muharrem Ayında Gönüller Buluştu

Sultangazi Belediyesi, Muharrem ayı dolaysıyla düzenlediği Aşure Dağıtım Programı'nda ilçede yaşayan herkesi, gönülleri bir araya getiren dostluk ve kardeşlik ikliminin manevi havasını solumaya davet etti. 

 

Aşureler Titizlikle Hazırlandı

Sultangazi Belediyesi Aşevi'nde hazırlanan yaklaşık 6 bin aşure programda vatandaşlara ikram edildi. Aşureler, hijyenik ortamda, salgın tedbirlerine tam anlamıyla uyularak hazırlandı. Muharrem Ayı’nın başından itibaren 6 bin aşure dağıtan Sultangazi Belediyesi, son programla birlikte toplam 12 bin aşureyi vatandaşlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadı. 

 

‘Birlik ve beraberliği, kardeşliği yaşatıp yaymaya çalışıyoruz’

Sultançiftliği Merkez Camii’nde Cuma namazını eda ettikten sonra Aşure Programı’na geçen Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, vatandaşlarla bir araya gelerek aşure ikram etti. Başkan Dursun, “Muharrem Ayı farklılıkları bir kenara bırakmanın; bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın ayıdır. Aşure, muharrem ayının farklı günlerinde dağıtılıyor. Biz de özellikle Cuma namazı çıkışı dağıtmak istedik. Muharrem ayı birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşliğin bolca yaşandığı; esasında da insanların birbiriyle kavga etmesini, çatışmasını önlemeyi amaçlamaktadır. İşte biz de burada birlik ve beraberliği, kardeşliği yaşatıp yaymaya çalışıyoruz." dedi.

 

Bir Olmanın Anlamı

Bazı yerlerde çatışma ve savaşların olduğunu belirterek, Türkiye olarak birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini vurgulayan Başkan Dursun, şunları söyledi:

“Bu güzel kardeşlik ayında bizler de, geçmişi pek çok önemli olaya dayanan ve aslında insanlık için önemli bir de mesaj içeren aşure yemeği vesilesiyle değerli komşularımızla buluştuk. Evet, aşure bir yemektir esasında. Aşure; birbirinden farklı birçok malzemeyi bir araya getirir ama bünyesinde bu farklılıkları eriterek herkesin sevdiği bir yiyecek olarak ortaya çıkar. Bu açıdan bakıldığında da önemli bir mesaj taşır: Boğulmamak için bir olmak gerektiğini; farklılıkların çatışmak yerine bir araya gelmesiyle gerçek güzelliğin ortaya çıkacağını söyler insanlığa. Nice bolluk ve bereketin olduğu aşure günlerinde birleşmek üzere. Allah’a emanet olun.”