Sultangazi'de Zeka ve Akıl Oyunları Turnuvası

Turnuvada dereceye giren öğrencilere ise hediyelerini Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay takdim etti. Ödül töreninde konuşan Başkan Altunay, eğitimin önemine dikkat çekti. Sultangazi Belediyesi olarak ilçeye 50 yeni okul binası kazandırıldığını ifade eden Başkan Altunay, eğitime yönelik yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Çocukları ve gençleri bilimle buluşturan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi farklı bir etkinliği ev sahipliği yaptı. Türkiye genelinde yapılan “Zeka ve Akıl Oyunları Turnuvası” Sultangazi’de düzenlendi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi yapılan turnuvaya ilçe genelinde 32 okuldan 105 öğrenci;  mangala, pentago, EQulibrio, Q-Bitz, kulami, reversi  gibi zeka ve akıl oyunlarında mücadele etti. Turnuvada çeşitli kategorilerde birinci olan öğrenciler 4 Nisan’da yapılacak İl turnuvasında Sultangazi’yi temsil edecek.

Turnuvada dereceye giren öğrencilere ise hediyelerini Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay takdim etti. Ödül töreninde konuşan Başkan Altunay, eğitimin önemine dikkat çekti. Sultangazi Belediyesi olarak ilçeye 50 yeni okul binası kazandırıldığını ifade eden Başkan Altunay eğitime yönelik yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Turnuvanın yapıldığı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nin Sultangazi Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirildiğini kaydeden Başkan Altunay şunları söyledi:

“Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nde çocuklar, buradaki bilim atölyelerinde eğlenerek bilimin temel ilkelerini öğreniyorlar. Bilim Merkezi'nde ayrıca yetişkin ve çocuklara yönelik kütüphane ile spor salonu da yer alıyor. Bu merkezi hayata geçirirken temel amacımız çocuklarımızın gözlem, deney ve araştırma yapmaya teşvik ederek, özgün düşüncelerini geliştirmelerine fırsat sunmaktı. Bu düşüncemizi daha sonra bir adım daha ileri taşıyarak  ülkemizin ihtiyaç duyduğu yetenekli geleceğin bilim insanlarını keşfetmekti. Görüyorum ki, çocuklarımızın azmi ve gayreti bu hedefe ulaşmada bizlere büyük umutlar vermektedir.”

Başkan Altunay konuşmasında ayrıca turnuvaya katılan tüm öğrencilere bisiklet hediye edeceğinin de sözünü verdi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nde yapılan “Zeka ve Akıl Oyunları Turnuvası”nda dereceye giren öğrenciler ise şunlar:

Mangala Oyunu Ortaokul Öğrencileri

Mustafa Selim Beyzanur Orak Zülal Boğankankin Yunus Emre İbiş

Pentago Oyunu Ortaokul Öğrencileri                                                                                                                 

Abdullah Mahmutoğlu Eyüp Talha Pelit Ayşenur Köse Habil Baltaş

 

Kulami  Oyunu Ortaokul Öğrencileri

Nazir Altun Batuhan Açıkel Cüneyt Kılıç Beyzanur Çalcı

Reverzi Oyunu Ortaokul Öğrencileri

Abdullah Pulat İrem Güngör Fatma Banzaroğlu Eren Diriliş

Mangala İlkokul Öğrencileri

Ecrin Ayhan İbrahim Yurt Yağmur Kurutlu Mustafa Aslan

Pentago İlkokul Öğrencileri

Ediz Berkin Çalparmak Zeynep Ecrin Özavcı Enes Uçar Büşra Melek Arin

Q-Bitiz İlkokul Öğrencileri

Ayşegül Keren İsa Emin Baltacı Mert Ali Çukurlu Tunahan Özcan

EQ-Ulibrio İlkokul Öğrencileri

Fatma Meryem Çam Şerife Nur Karameşe Yunus Emre Arslan Ceyhun Kuru