Sultangazi Kurban Satış ve Kesim Merkezi

Sultangazi Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle Esentepe Mahallesi Halk Ekmek Fabrikası’nın yanında Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ni oluşturdu. Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar bu merkezde görücüye çıkıyor.

 

Merkez 15bin Hayvan Kapasiteli

60 bin metrekare alan üzerine kurulan kurban satış ve kesim alanına toplam 337 çadır ve 11 kesim konteynırı kuruldu. Bu çadırlardan 288 adeti kurban satışı, 29 adeti kurban kesim, 11 konteynır da yine kesim işlemleri için tahsis edildi. 20 çadır ise hizmet çadırı olarak hazırlandı. Merkez, 15 bin hayvan kapasiteli. Kurban Satış ve Kesim Merkezi, kurbanlıkların bulunduğu çadırdan kesim alanına, temizlikten personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar düşünülerek yapıldı.

 

Kurban Kesim Alanları

Merkezde günlük 3 bin hayvan kesilebilecek. Kurban kesim alanına otomatik kesim konteynırları konuldu ve beton zeminle kaplandı. Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuldu. Gerekli ışıklandırma, ses ve havalandırma tertibatları kuruldu.

 

Kurban Satış ve Kesim Merkezi hakkında bilgi veren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Avrupa Yakası’nın en büyük alanlarından bir tanesindeyiz. Ancak bu sene Kuzey Marmara TEM Otoyolu’nun bu alana tekabül etmesi ve buradan geçmesi nedeniyle alanımız yarı yarıya azaldı. Ama ona rağmen kalan mekan 60 bin metrekareden daha büyük. 300’e yakın çadırla burada hayvan satışına ve kesimine hizmet vereceğiz. Burada binden fazla araç için otopark temin ettik" diye konuştu. .

 

Merkeze yoğun ilgi nedeniyle kurban satıcılarının kura sonucunda belirlendiğini ifade eden Başkan Altunay, "Vatandaşın bu satış esnasında en fazla sıkıntı çektiği işlerden bir tanesi de parasını kollayabilmesiydi. Bu bakımdan mobil bankacılık sistemini yine bu sene de burada uyguluyoruz. 3 bin kadar hayvanın kesimi bir günde yapılabilecek. Bu kurban vesilesini de en güzel şekilde yerine getirebilmek için yine Sultangazi Belediyesi olarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

 

Sultangazi Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nin Özellikleri:

-Kurban Satış ve Kesim Merkezi 60 bin metrekare alan üzerine yapıldı.

-Merkeze idari, dinlenme ve karantina çadırlarıyla birlikte toplam 337 çadır ve 11 konteynır kuruldu.

-Kurban Satış ve Kesim Merkezi 15 bin hayvan kapasiteli.

-Merkezde sürekli veteriner bulunduruluyor.

- Merkezde günlük 3 bin hayvan kesilebilecek.

-Kesim yerleri kapalı alanlarda kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuldu.

-Merkezde kurban satış ve diğer donatı alanlarına gerekli ışıklandırma, ses ve havalandırma tertibatları kuruldu.

-Kesim alanının zemini beton zeminle kaplandı.

-Merkezde banka şubesi hizmet veriyor.

- Merkezde 2 büfe yer alıyor.

-Ücretsiz internet (Wi-fi) hizmeti veriliyor.

-1.200 araçlık otopark yapıldı.

-Mescit yapıldı.

-Banyo ve WC’ler kuruldu.