Sultangazi kuyumcu soyguncuları yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan basın açıklaması şöyle oldu:

 

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 12.05.2020 tarihi saat 13.15 sıralarında Sultangazi ilçesi Habipler Mahallesinde bulunan bir kuyumcudan her biri 10 gram ağırlığında 35 adet 135.000 TL değerinde yüzük tablasının çalınması suretiyle 'İşyerinden Hırsızlık' konusu meydana geldiği bilgisinin edinilmesi üzerine çalışma başlatıldı.

 

Zanlıların, bir erkek şahsın yüzük bakmak istediği, işyeri sahibinin yüzük tablasını çıkardığı esnada şahsın tablayı alıp kaçtığı, olay yerinden 500 metre ilerde içerisinde bir erkek bir kadın şahsın bulunduğu araca binerek kaçtığı anlaşıldı.

 

Yapılan incelemelerde bahse konu aracın Erkan A. (34) isimli şahıs tarafından kiralandığı, olay günü yanında bulunan şahısların erkek kardeşi Mehmet A. (31) ve Selcan İ. (23) olduğu, kuyumcudan malzemeleri alıp kaçan şahsın Mehmet A olduğu tespit edildi.   Erkan A. 12.05.2020 tarihi saat 22.00 sıralarında, Mehmet A. ve Selcan İ. ise 13.05.2020 tarihi saat 00.15 sıralarında Bağcılar ilçesindeki ikametlerine  yapılan operasyonla yakalandılar.   Konu ile ilgili yakalanan şahıslardan; bahse konu olayı gerçekleştiren ve (15) ayrı dosyadan toplam 7 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu tespit edilen Mehmet A. isimli şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Erkan A. ve Selcan İ. isimli şahıslar hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı."