Sultangazi'de Atlar Cirit İçin Koştu

Sultangazi Belediyesi, ata sporumuz atlı ciriti ilçede yaşatıyor.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları Sultangazililer’in yoğun ilgisiyle yapıldı. Esentepe Halk Ekmek Fabrikası yanında düzenlenen programa İstanbul milletvekilleri Burhan Kuzu, Ahmet Hamdi Çamlı, Hüseyin Bürge, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Müsabakalar başlamadan önce Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile protokol üyeleri at sırtında vatandaşları selamladı. Başkan Altunay, Sultangazi Belediyesi olarak bütün ata sporlarını yaşatma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Atlı cirit müsabakalarını geleneksel hale getirdiklerini kaydeden Başkan Altunay, "Sultangazi Belediyesi ilk günden beri bu güzel spor dalının yaşatılması ve sürdürmesi için yaptığı çalışmalar devam ediyor. 6'ncısını gerçekleştirdiğimiz atlı cirit müsabakalarında, her sene daha farklı takımlar yarışıyor. Bu sene 5 takım 35 atla bu müsabakalar katıldılar. Her yıl bir öncesinden daha fazla bir katılım oluyor” dedi.

“TÜRK MİLLETİNİN GENLERİNDE VAR”
Atlı ciritin mertliğin ve cesaretin sembolü olduğunu vurgulayan Başkan Altunay, “Birçok yarışmacımız torunlarıyla çocuklarıyla bu cirit müsabakalarına katılıyor. Onlar bu spor dalının yaşatılması adına inanılmaz gayret gösteriyorlar. Bizler de onların bu heyecanına ve sevdasına ortak olmalıyız. Türk milletinin genlerinde olan bir sporu gelecek nesillere taşımaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu,yaptığı konuşmada, ata sporlarına verdiği destekten ötürü Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’a teşekkür etti. Atlı ciritin milli bir spor olduğunu ifade eden Kuzu, "Atlı cirit yerli ve milli bir sporumuz. Güreş de buna benzer. Ciritteki en önemli unsur centilmenliğin yanısıra milletimizin atla olan sıkı bağlılığıdır. At bizden ayrılmaz bir parçadır. Gelecek nesillere aktardığı için belediyelerimizi tebrik ediyorum" açıklamasında bulundu.

İstanbul milletvekilleri Hüseyin Bürge ve Ahmet Hamdi Çamlı da birer selamlama konuşması yaparak müsabakalarda mücadele edecek takımlara başarılar diledi.

Müsabakalarda Erzurum Altı Spor Kulübü, Sivas Önder Atlı Spor Kulübü, Bayburt Balca Atlı Spor Kulübü, Erzincan Safari Atlı Spor Kulübü ve Uşak Akse Spor Kulübü takımlarından oluşan 35 at yarıştı. Erzurum Atlı Spor Kulübü 63 puanla birinciliği aldığı müsabakalarda Uşak Akse Spor Kulübü 32 puanla ikinci olurken; üçüncülüğü 12 puanla Sivas Önder Atlı Spor Kulübü aldı. Bayburt Balca Atlı Spor Kulübü ise kara cirit kurallarının geçerli olduğu gösteri maçı sundu.