Sultangazi'de er meydanı 7. kez kuruldu

Aralarında Kırkpınar’ın ünlü başpehlivanlarının da bulunduğu 320 güreşçi, 13 boyda kol bağlayarak kıyasıya mücadele etti. Başpehlivanlığa uzanan isim ise Recep Kara oldu.

Ata sporumuz yağlı güreşler, Sultangazi’de yaşatılmaya devam ediliyor. Sultangazi Belediyesi’nin bu yıl düzenlediği 7. Geleneksel Yağlı Güreşleri, Cumhuriyet Mahallesi Çamlık Parkı’nda yapıldı. Etkinliğe; AK Parti İstanbul milletvekilleri Ekrem Erdem, Harun Karaca, Şirin Ünal, Ahmet Hamdi Çamlı ile Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, siyasi partilerin ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başpehlivanların kol bağlanmasından önce konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, yağlı güreşlerde emeği geçenlere teşekkür ederek, gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Yağlı güreşlerin bir ata sporu olduğunu hatırlatan Başkan Altunay, “Yağlı güreşe soyunan yiğidin er meydanı, yemyeşil çayırlardır.  Koca Yusuflar, Kara Ahmetler, Adalı Haliller,  Kel Aliçolar yağlı güreş meydanlarından kalbimize girdiler” diye konuştu.

Güreş sporu, hiçbir zaman Türklerde ki kadar çok yönlü fonksiyonları icra edilmediğini ifade eden Başkan Altunay, “Er meydanında kol bağlayan pehlivanlık öteden beri, en değer verilen sıfatlardan birisidir. Bu iki kavramın birbirine en fazla yakıştığı yer ise hiç şüphe yok ki, yağlı güreşlerdir. Bugün Anadolu’da hala çocuklar, ‘ pehlivan’ diye sevilir” dedi.

Başkan Altunay, Sultangazi Belediyesi olarak ata sporlarına sahip çıkıldığını, Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan atlı cirit oyunlarını da yapılan etkinliklerle ilçede yaşatılmaya çalışıldığını sözlerine ekledi.

320 GÜREŞÇİ  KOL BAĞLADI

Aralarında Kırkpınar’ın ünlü başpehlivanlarının da bulunduğu 320 güreşçi kispetlerini giyerek 13 boyda kol bağladı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı güreşlerde; baş pehlivanlık için final müsabakasında Recep Kara ve Mehmet Yeşil Yeşil karşı karşıya geldi. Zorlu ve çekişmeli geçen final güreşinde başpehlivanlığa uzanan isim Recep Kara oldu.