Sultangazi'de Muharrem Ayında Aşure Bereketi

Sultangazi Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı, Sultançiftliği Merkez Camisi ile  temeli atılan Hacı Şükrü Cami önünde yapıldı. Sultançiftliği Merkez Camii’nde, Cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen aşure dağıtımını ise Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay yaptı. 

Muharrem ayının önemli günleri arasında yer alan Aşure günü nedeniyle Sultangazi Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında aşure dağıtımı yaptı. Sultançiftliği Merkez Cami önünde düzenlenen aşure dağıtımına Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Cuma namazı sonrasında aşure kazanının önünde uzun kuyruklar oluşturan Sultangazililer, Muharrem ayının bereketini paylaştı. Vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıtan Başkan Altunay, Muharrem ayının dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: 

“Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir yiyecek. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu nedenle ilçemizde farklı noktalarında halkımıza aşure ikram ediyoruz. Bu vesileyle başta hemşehrilerim olmak üzere bütün İslam âleminin Muharrem ayını ve Aşure Günü’nü tebrik ediyor, başta Hz. Hüseyin (r.a)  olmak üzere bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.