Sultangazililerin Demokrasi Nöbeti Devem Ediyor

15 Temmuz darbe girişimine karşı tüm yurtta süren demokrasi nöbetleri devam ediyor. Sultangazi'de ise ilçenin farklı noktalarında toplanan vatandaşlar demokrasi nöbetlerine destek veriyor. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Yenikapı’da düzenlenen, "Demokrasi ve Şehitler" mitinginde yaptığı çağrı üzerine demokrasi nöbetleri, 10 Ağustos Çarşamba akşamına kadar devam edecek.

İLÇE HALKI MEYDANLARDA
Sultançiftliği Merkez Cami önü, Hükümet Konağı ve ilçe Emniyet Müdürlüğü önü, Baştabya 66. Zırhlı Tugay önü, Habibler Ahmet Öztürk Topçu Kışlası önünde her gece toplanan ilçe halkı darbe girişimine karşı tepkilerini dile getiriyor. Demokrasi nöbetlerine Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile İstanbul milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve birçok sivil toplum kuruluşu da katılıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin isimlerinin ilçede yaşatılacağını söyledi. Başkan Altunay, "İlçemizin meydanlarına, caddelerine ve okullarımıza demokrasi şehitlerimizin isimlerini vereceğiz" dedi.

15 Temmuz'da Türkiye'nin üzerinde gizli ve karanlık hesapları olanlar, yeni bir kaos planını servis ettiklerini ifade eden Başkan Altunay, şu açıklamalarda bulundu:

"15 Temmuz saldırısı, sadece Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile sınırlı değil. FETÖ'nün sivil ve askeri bürokraside yıllardır beslenen terör hücreleri; çok daha büyük, küresel ölçekte bir proje için harekete geçmişti. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan akşam demokrasi şehitlerimiz ve gazilerimiz yeni bir kahramanlık destanı yazdı. Milletçe bu büyük felakete tek ses, tek yürek olduk. Demokrasi nöbetleriyle, özgürlüğümüzü ve demokrasiye olan inancımızı tüm dünyaya haykırıyoruz."