Sulu Boya Resim Siparişi

Adını su ile karıştırılmasından alan bir boya olan sulu boya ilkokul çocuklarınca bile kullanılabilen boyadır.

Resim sipariş sitesi olarak sulu boya çalışmaları yapmaktayız. Doğru teknik ile yapılması gereken bu tür resimler hiç de kolay olmamakla birlikte büyük bir ciddiyet isteyen tarzdır. Bu işin yapılması uzun eğitimler sonucu bile oldukça zordur. Çünkü sulu boya zor bir boyadır. Rengi tutturmak, su ve boya miktarını dengelemek, zeminin kalitesini korumak gerekir. Bunların hepsini aynı anda yapmak oldukça profesyonelleşmiş kişilerce mümkün olabilmektedir.

Sulu Boya Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

- İlk olarak sert kaliteli bir zemin gereklidir. Resim defteri sayfası bu iş için yeterli olacaktır. Bu iş için öncelikle daha pürüzlü sayfaları seçiniz.

- Zemini kullanmadan önce minik minik nemlendirmeler yaparak ıslatınız. Bu işlem için bir süngerden yardım alabilirsiniz. Su dengesini çok iyi ayarlayınız. Zeminin yalnızca nemlenmesi gerekmektedir. Bu tekniğe uygun sulu boya için gereklidir.

- Samur kılından bir fırça kullanmanız boyamayı kolay hale getirecektir.

- İlk olarak resmi zemine çiziniz. Yalnız çizerken kursun kalem yerine daha flu renklerde kuru boya kullanmanız önerilir. Çünkü sulu boya şeffaf bir boyadır ve bu yüzden alttaki çizikler boyama ile kapanmayabilir.

- Çalışma yaparken boyamadığınız yerler kuruyabilir bu yüzden tekrar nemlendirme ihtiyacı duymanız kaçınılmaz olmaktadır. Bezi yanınızdan ayırmayın ve kuruyan yerleri yeniden nemlendirin.

- Tüp boya kullananlar palet yardımı ile boyayı sulandırmalıdır. Eğer kuru biçimde bulunan sulu boyaları tercih ettiyseniz bunun için kuru kısmı ıslatarak rengi ortaya çıkarmanız gerekir.

- Zemin narin olduğundan ikinci bir kâğıda ihtiyaç duymanız kaçınılmaz olacaktır. Bu sayede oluşturduğunuz rengi ilk olarak çalışma kâğıdında deneyebilir istediğiniz ton olmadıysa tekrar boyamak zorunda kalmazsınız.

- Açık renk boyanması gereken yerleri ilk olarak boyayarak boyama işlemine başlayabilirsiniz.

- Renkleri üst üste sürmekten olabildiğince kaçınmalısınız. Eğer düzeltilmesi gereken bir renk varsa o alanı yeniden ıslatmalı ve bir bez ile silmelisiniz.

- Fırçayı aynı bölgeye çok fazla ve çok bastırarak kullanmamaya özen gösterin. Böylece kâğıt yıpranmadan renk kirlenmeden boyama yapabilirsiniz.

Resim sipariş sitesi webressam.net kuru boya, karakalem, yağlıboya ve sulu boya resim çalışmaları yapmaktadır. Siparişlerinizi bekliyoruz. Saygılar.