Taekwondo Genç Milli Takımı’nda 3 Gaziosmanpaşalı

Karatede ise Yıldızlar kategorisinde kulübün 11 sporcusu milli formayı giymeye hak kazandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, genç sporcularıyla başarılarına bir yenisini daha ekledi. Alanya’da düzenlenen Taekwondo Gençler Türkiye Şampiyonası’nda kulüp sporcuları 3 ayrı kategoride dereceye girerek madalya kazandı. Kulüp sporcularından İlayda Direk bayanlar 44 kiloda Türkiye Şampiyonu olurken, erkekler 63 kiloda Furkan Direk ile 55 kiloda Yusuf Kara kategorilerinde Türkiye 2.’si olma başarısını gösterdi.

Şampiyonada dereceye giren başarılı sporcular, Türkiye’yi Taekwondo Genç Milli Takımı’nda temsil etme hakkını kazandı.

KARATE DE BAŞARILI SONUÇLAR
Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün sporcuları karate branşında da çeşitli dereceler elde ederek başarıya imza attılar. Bursa’da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası’nda Kata dalında Şule Azra Akbulut ve Esma Sıla Evsan kilolarında birinci oldu. Ayça Altınbaş, Tuana Irmak, Elif Naz Üner, Muhammed Arif Kaya ve Emin Aksoy kilolarında 3. olarak, Rümeysa Zurnacı ise 2. olarak dereceye girdi.

Kumite dalında Sudenaz Şenol birinciliği, Onur Çot ikinciliği, İlayda Öztekin ise üçüncülüğü elde etti. Bayan Takım Kata’da Rumeysa Zurnacı, Ayça Altınbaş ve Şule Azra Akbulut takım halinde birinciliği, Bay Takım Kata’da Emen Aksoy, Burak Arslan ve Alperen İlhan takım halinde ikinciliği kazandı. Bu müsabakada dereceye giren sporcuların Karate Milli Takımı’nda ülkemizi temsil edeceği belirtildi. Şampiyonada Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü takım halinde birinci olarak büyük bir başarı elde etti.