TANSU ÇİLLER SİYASETE Mİ DÖNÜYOR?

Demokrat Parti, Adalet Partisi, Doğrruyol Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi gibi demokrat misyon temsilcileri arasında Tansu Çiller gündemi devam ediyor.

 

Tansu Çiller'in Demokrat Parti, Adalet Partisi, Doğrruyol Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi gibi partilerin yönetici ve delegeri ile zaten geçmişten gelen bir tanışıklığı olduğu muhakkak!

 

Son günlerde ise Tansu Çiller'in bu partilerin birinin başına geçeceği konuşuluyor. Hatta 6 Mart 2022'de Demokrat Parti'nin seçimli Genel Kurulu var. Tansu Çiller'in eski partisi olan ve delegerin çoğunun yine eski isimlerden oluştuğu bu partide aday olursa seçilebileceği kanaati hakim.

Fakat Tansu Çiller kanadında siyasete girmeyeceği konusunda açıklamlar gelse bile; siyasette 24 ssatin çok uzun bir zaman olduğu biliniyor.

 

Son dönemde Ak Parti, Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı ile yakınlığı görülen Tansu Çiller, Demokrat Misyon'da bir partinin başına geçmesi halinde İyi Parti ve CHP'ye kayan demokrat oyları geri alması kolay olacaktır. Hatta şu anda Ak Parti'de bulunan ve kaçması muhtemel demokrat oyları da alarak Cumhur İttifakı ortağı olması beklenebilir.

 

Tabi bunlar en akılcılı siyasi senaryolar. Gerçekleşip gerçekleşmeyeceği kişilere bağlı. Ama siyasete renk getirir.

 

Haber - Analiz: Ali Şükrü Kara