Taşeron Mağdurları Oluşuyor!

Taşeron işçilerin kadrolaşmasında haksızlık!

 

Kamu kurumlarında taşeron aracılığı ile çalışan işçiler kadrolu işçi olarak istihdam edilecek. Burada ihale ile iş almış, hizmet alımı sınıfından çalışanlar kadroya geçiriliyor.  Belediye veya bir kurumda ihale dışında aynı işi yapanlar kadroya giremiyor.  İşkur'dan işe girenler, okul aile birlikleri aracılılığı ile işe girenler haksız bir şekilde kadroya geçemiyor.

 

İşkur'dan gelen kamu hizmeti veren personel kadroya geçemiyor. Mağdur!

İşkur aracılığı ile kamu kuurmlarında hizmet veren bir çok personel kadroya geçemiyor, mağdur durumdalar.

 

Okullarda aynı işi yapan 6 kişinin 2'si kadroya geçebiliyor.

Örneğin bir okulda 6 hizmetli var.  İkisi hizmet alımı olarak görülüyor, ikisi İşkur aracılığı ile gelmiş, ikisi de okul aile birliği aracılığı ile çalışıyor.  Bunların hepsi aynı işi yapıyor. Temizlik veya büro işi!

 

Fakat bunların sadece hizmet alımı olarak görülen iki çalışan kadroya geçebiliyor. Aynı işi yapan İşkur veya okul aile birliği tarafından gelenler kadroya geçemiyor. Bu büyük bir haksızlık olarak görülüyor.

 

Okulun altı personele ihtiyacı var. Neden altısı da hizmet alımından alınmıyor. Okul aile birlikleri sağdan soldan para bulmak zorunda bırakılıyor. İşkur okullar açıldıktan 3 ay sonra personel veriyor. Okullarda dışardan çalışan tüm personel kadroya alınmalı.

 

Bir okulun kaç personele ihtiyacı varsa, o anda çalışan herkes kadroya geçmeli. Çalışan personeller arası haksızlık ortadan kalmalı. Aynı işi yapanlar arasında parasal ve sosyal farklılıklar büyük haksızlılıklara ve sorunlara neden olacak gibi görülüyor.

 

Özel Haber: Ali Şükrü KARA