TDF Trabzon’u Feshane’de Buluşturdu

İstanbul Feshane’de düzenlenen “Trabzon’un Kurtuluşunun 97. Yıldönümü Kutlamaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Tanıtım Günleri” etkinlikleri; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da katılımıyla Cuma namazı sonrası Eyüp Sultan Cami önünden mehteran yürüyüşü ile başladı ve 1 Mart Pazar akşamı Zeynep Başkan konseri ile sona erdi. 

Trabzon Dernekleri Federasyonu; 26 Şubat – 01 Mart 2015 tarihleri arasında; Feshane, Uluslararası Fuar ve Kongre Kültür Merkezi-Eyüp, İstanbul’da gerçekleştirildi.

İSTANBULLULAR TRABZONLULARI YALNIZ BIRAKMADI

Trabzon Dernekleri Federasyonunun, 1996 yılında Abdi İpekçi kapalı spor salonunda başlayan ve İstanbul’un değişik mekânlarında her yıl kutladığı Kurtuluş Yıldönümü etkinliklerini bu yıl da İstanbul-Feshane Kongre ve Kültür Merkezinde bütün hemşerileri ve İstanbullularla birlikte kutladı.

Kutlama etkinlikleri içerisinde; 250 sivil toplum kuruluşu stantlarında iki milyona yakın kışı hemşerileri ile buluşarak,  faaliyetlerini anlattılar ve tanıtımlarını yaptılar.

Tanıtım Günleri Etkinliği İçerisinde

26 Şubat 2015 perşembe günü başlayan etkinlikler açılışından kapanışına kadar renkli görüntülere sahne oldu. Aynı gün KKTC horon ekibi, TDF gençlik tiyatrosu ile sanatçılar Hilmi Yerekaban, Cemal Kaygusuz, Zeynep Birinci ve Aşık Süleyman Sahnede birbirinden güzel türkülerini kemençe ve horon eşliğinde seslendirdiler.

27 Şubat 2015 Cuma günü açılış; Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğünün Cuma namazı sonrasında Eyüp Sultan Cami önünden başlayan fetih marşları ile yapılan yürüyüşün ardından Feshane' de resmi açılış kurdelesi kesimiyle devam etti. KKTC horon ekibi, Erkan Yeşilyurt, Sevim Akın, Ağasarlı Zehra, Hilmi Kara ve Onay Şahin konserleri ile sona erdi.

28 Şubat 2015 cumartesi günü ise; Trabzon Gazeteciler cemiyeti tarafından hazırlanan “Trabzon Basın Tarihi” belgeseli İstanbul galası ile başladı. Daha sonra Tused Halk Oyunları Gösterisi, Hüseyin Fındıkoğlu, Mustafa İlhan, Hilmi Kara, Hayri Yaşar Karagülle, Yücel Aktaş, TDF Gençlik Korosu, Tahsin Terzi Kemençe Korosu, Ceyhun Şişmanoğlu, Hızır Dinçer, TDF Gençlik Tiyatro Gösterisi, Sait Uçar, gösteri ve konserleri yapıldı.

01 Mart 2015 pazar etkinliğin son günü de ise; Cemal Kaygusuz, Hilmi Yerekaban, Furkan Derya/Solist Paşa, Uğur Albayrak, Tdf Gençlik Korosu, Tarık İhtiyar, Sedat Keskin, Serkan Aydın/Buğrahan Denizoğlu, Seyfettin Çakıral Ve Zeynep Başkan sahne aldılar ve İstanbullulara doyasıya bir hafta sonu yaşattılar.