Tek Aday Hasan Tahsin Usta

Yerel seçimlere altı ay kala aday adayı dahi çıkmadı.

 

2019 yılı Mart ayı sonunda yapılacak olan yerel seçimlere yaklaşık altı ay var.  Bazı ilçelerde muhalefette aday adayları ortaya çıkmaya başlarken, Gaziosmanpaşa’da muhalefette dahi aday adayı olarak ortaya çıkan kimse yok!

 

Erken çıkan yol alır ama yok!

Aday olmak veya seçimleri kazanmak isteyenler yola erken çıkar, çalışmasını yapar, kamuoyu oluşturması yararına olur. Bazı ilçelerde iktidar ve muhalefette aday adayları bu anlamda ortaya çıkmaya başladı.

 

Gaziosmanpaşa’da ise Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’dan memnuniyet görüntüsü var.  Yani şu anda Gaziosmanpaşa’da tek aday Hasan Tahsin Usta gibi duruyor. Ne iktidar cenahında, ne de muhalefette aday adayı açıklamasını bırakın, söylentisi bile yok. 

 

Aday adayı vardı da biz mi yazmadık!

İktidar cenahında ortaya çıkmak isteyen aday adaylarının yıpranmaktan yana çekinceleri olabilir.  Ya da mevcut belediye yönetiminden memnun görülüyorlar.

 

Muhalefet kanadında ise hesap-kitap yapıp kazanma ihtimali zayıf görülüyor olabilir. Zira Gaziosmanpaşa Ak Parti’nin güçlü olduğu bir ilçe. Ancak ortaya çıkmadan, ekip kurup çalışmadan ön yargılı olmamak lazım! 

 

Seçimde bu milletin kime oy vereceği, sandıktan kimin çıkacağı belli olmaz…

 

Haber - Analiz: Ali Şükrü KARA