Teknoloji firması Rikomagic'den TV'yi PC'ye çeviren sihirbaz

Mul­ti­med­ya ve mi­ni PC pa­za­rın­da fa­ali­yet gös­te­ren Çin mer­kez­li Ri­ko­ma­gic, ‘tak­ça­lış­tı­r’ An­dro­id mi­ni PC ürün­le­riy­le Tür­ki­ye pa­za­rı­na gi­riş yap­tı. Şir­ke­tin sa­tı­şa sun­du­ğu MK802-IV ve MK902 ci­haz­lar­la te­le­viz­yon ve mo­ni­tör­ler An­dro­id bil­gi­sa­ya­ra dö­nü­şe­bi­li­yor.  

Güçlü ekran kartı var

USB ha­fı­za kar­tı bo­yu­tun­da ta­sar­la­nan MK802-IV, An­dro­id 4.2 iş­le­tim sis­te­mi­ne sa­hip. Ci­haz ay­rı­ca Cor­tex Qu­ad Co­re A9 ile do­na­tıl­mış. Da­hi­li 2 GB DDR3 bel­le­ği bu­lu­nan MK802-IV, güç­lü ek­ran kar­tı ile TV kar­şı­sın­da oyun oy­na­ma, film iz­le­me­ye fark­lı bir bo­yut ka­tı­yor.

Eğlence dev ekranda

Günün her saati sosyal medyayı, oyunu, haberi ve eğlenceyi dev ekrana taşıyan Rikomagic’in MK902 adlı diğer ürünü ise 4 çekirdekli Rockchip 3188 görkemli işlemcisiyle dikkat çekiyor. Yuvarlatılmış hatlarda küçük bir kutu tasarımına sahip olan ürün, gelişmiş teknik özellikleri ile gerçek bir bilgisayar deneyimi sunuyor.

Görüntülü görüşme de var

An­dro­id 4.2 iş­le­tim sis­te­mi­ne sa­hip olan MK902’yi se­ri­nin di­ğer üye­le­rin­den ayı­ran en be­lir­gin özel­li­ği ise da­hi­li ka­me­ra ve mik­ro­fon bu­lun­ma­sı. Bu özel­lik sa­ye­sin­de te­le­viz­yon tut­kun­la­rı da gö­rün­tü­lü gö­rüş­me­ye baş­la­ya­bi­le­cek. 8 GB da­hi­li, 32 GB’­a ka­dar ar­tı­rı­la­bi­len ha­fı­za des­te­ği bu­lu­nan MK902, Wi­Fi ve blu­eto­oth özel­li­ği­ni de ba­rın­dı­rı­yor.

Mouse özellikli kumanda

İki ci­haz da klav­ye ve mou­se iş­lev­le­ri­ne sa­hip uzak­tan ku­man­da ile yö­ne­ti­li­yor. Kul­la­nı­cı­sı­na yat­tı­ğı yer­den in­ter­net­te do­laş­ma, ha­ri­ci hard disk bağ­la­ya­rak mü­zik ve film ar­şiv­le­ri­ne ulaş­ma, oyun oy­na­ma im­ka­nı ta­nı­yan ürün­le­rin mi­ni klav­ye­si ile ya­zış­ma­lar ko­lay­ca ya­pı­la­bi­li­yor. Tür­ki­ye­’de 2 yıl ga­ran­ti­li ola­rak sa­tı­şa su­nu­lan, MK802-IV 399, MK902 ise 499 li­ra­dan sa­tı­şa su­nul­du.

MURAT GÜLDEREN - BUGÜN GAZETESİ