Telefon Bağımlılığına Karşı Zeka Oyunları

Gaziosmanpaşa Belediyesi bilgi evleri yaz kurslarında faaliyet gösteren akıl ve zeka oyunlarıdersleri ile öğrencilerin eğlenmesi, eğlenirken düşünmesi ve kendini geliştirmesi amacıyla Karadeniz Bilgi Evi'nin bahçesinde akıl ve zeka oyunları turnuvası gerçekleştirdi. Kıyasıya yarışın olduğu turnuvada öğrenciler teknolojiden uzak verimli vakit geçirme imkânı buldu.

Çocukların düşünme yetisini arttırabilmek ve onları bilinçlendirmek adına yapılan etkinlikte öğrenciler zekâ oyunlarıyla düşünerek eğlendi.

 

Turnuvaya Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katıldı. Başkan Usta, bilgi evi öğrencileri ve ilçedeki çocukların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte çocuklarla bilgisayar ve telefon bağımlılığına karşı çeşitli zekâ oyunları oynadı.

Bilgi evlerinin çocukların zekâsına katkı sağladığını söyleyen Usta, ‘’Yaz kış eğitim desteği verdiğimiz 8 bin öğrencimizi yaz etkinlikleri kapsamında Bilgi Evlerimizde ağırlıyoruz. Onların eğitim anlamındaki eksikliklerini tamamlamak, en önemlisi televizyon ve bilgisayar alışkanlıklarından kurtarmak adına onlara destek oluyoruz. Burada çok çeşitli oyunlar var. Bu zekâ oyunlarıyla birlikte çocuklar, zekâlarını geliştiriyor. Burada çocukların birden özgüvenleri artıyor. Çocukların bir şeyi düşünerek alabileceğini öğrenme alışkanlığını arttırıyor. Daha da önemlisi çocuklar kimi zaman aralarında bir kişinin çözemediği sorunu başka şekilde çözmeye çalışıyor. Birbirleriyle yardımlaşma ve kaynaşma alışkanlıklarını arttırıyor. Aynı zamanda yaz tatillerini de değerlendirmiş oluyorlar'' diye konuştu.

Satranç, mangala, jenga, rubrik race, reversi, abalone gibi akıl ve zekâ geliştiren oyunları oynayan çocuklar hem düşünme yetisini geliştirdi hem de keyifli vakit geçirerek doyasıya eğlendi. 

 

‘’Akıl Ve Zekâ Oyunlarıyla Matematiğimiz Gelişiyor”

Bilgi evlerinin hem eğlendirdiğini hem de zekâlarını geliştirdiğini söyleyen Karadeniz Bilgi Evi öğrencileri,  “Hem öğreniyoruz hem de dinimizi öğrenelim diye ahlak yarışı oynuyoruz, burada çok eğleniyoruz. Bilgi evlerinden oyunlar getiriyoruz ve bazen de çeşitli turnuvalar gerçekleştirerek oynuyoruz. Bugün burada oyunlar oynamak için toplandık. Çok keyifli zaman geçiriyoruz’’ dedi.

Zekâ oyunlarının katkılarından bahseden öğrenciler, ‘’Burada zekâmızın gelişmesine katkı sağlayacak oyunlar oynamak için toplandık. Bu oyunlar aynı zamanda matematiğimizi de geliştiriyor’’ dedi.