Torunu Mehmet Akif Ersoy'u Anlattı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği seminerde, vatan şairi, alim ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u, en küçük torunu Selma Argon anlattı. İstiklal Şairi’nin, Milli Mücadele yıllarındaki fedakarlıklarından ve Mısır’daki zor günlerinden kesitler sunan Argon, Mehmet Akif’in bugünlere ışık tutan birçok yönünü dinleyenler ile paylaştı.

 

“SAFAHAT, OKULLARDA DERS KİTABI OLARAK OKUTULMALI”

Mehmet Akif’in, eserlerindeki vatan sevgisi ile hala günümüze ışık tutmaya devam ettiğini ifade ederek sözlerine başlayan Argon, “Safahat geçmişten günümüze gelen adeta bir belgesel niteliği taşır. Hiçbir zaman hayalle yazılmamıştır. Dedem, ne gördüyse ve ne yaşadıysa onu yazmıştır. Çanakkale’den Milli Mücadele dönemine kadar olan her şey buradadır. Safahat’ın okullarda bir ders kitabı olarak okutulmasını arzuluyorum. Çünkü her bir satırı ayrı bir nasihattir. Bizlere birlik olmamızı ve birliğin ne kadar önemli olduğunu anlatır” dedi.

 

“15 TEMMUZ’DA, ASIM’IN NESLİ ORADAYDI”

“Asım’ın Nesli, Mehmet Akif’in gözünden ideal gençliğin simgesidir” diyerek sözlerine devam eden Argon, “Mehmet Akif, gençler, vatanını sevsin, okusun, taklitçi olmasın, asla dinden ve dilden ayrılmasın isterdi. Bu, Türk gençliğini yansıtır. 15 Temmuz’da hakikaten o gençliği gördük. 15 Temmuz’da sokağa çıktım ve gençlerimiz en ön saflardaydı. O zaman dedim ki bizim gençlerimiz Mehmet Akif’i anlamış. Ellerinde Türk bayrakları, dillerinde Akif’in mısraları ile görünce Asım’lar işte orada dedim. Allah razı olsun gençlerimizden ve bize Asım’ı miras bırakan Mehmet Akif’ten” ifadelerini kullandı.

Seminerin sonunda Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin, Osmanlı arşivlerinden elde ettiği belgelere istinaden yayınladığı, Mehmet Akif’in yaşadığı çileyi ve zor günlerinde “İrtica: 906” kod adıyla nasıl fişlendiğini anlattığı kitap “Kod Adı İrtica:906” davetlilere hediye edildi.