Trabzon Fethinin 555. Yılını Kutluyor

10-13 Kasim 2016 tarihleri arasında Maltepe Sahili Etkinlik alaninda gerçekleştireceğimiz “Trabzon’un Fethinin 555. Yıldönümü Kutlamaları ve Trabzon Günleri” için geri sayım başladı.

18 İLÇE BELEDİYESİ KATILACAK

Trabzon kültürünün başrolde olduğu etkinliğimizde; 18 Trabzon ilçe belediyesinin katılımıyla hemşehrilerimize kendi ilçelerinin kurumlarına ulaşma imkanı sağladık. 

RESMI ACILIS

Trabzonlu Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve üst düzey bürokrasiyle gerçekleşecek olan etkinlik resmi açılışı 11 Kasim 2016 tarihinde yapılacaktır.

FETİH YÜRÜYÜŞÜ

Fatih Sultan Mehmet Han, hocası Akşemseddin, Molla Gürani, Kapı Kulu Askerleri ve Mehteran Bölüğü ile Etkinlik alanina giriş yapacaktır. Temsili fetih yürüyüşü saat 14:00’daMaltepe Etkinlik alani girisinde baslayacaktir. Fetih yürüyüşünü TDF Gençlik Kolları Tiyatro Grubu canlandıracaktır. 

TRABZON, SANAT VE MUTFAK

Ziyaretçilerimiz etkinlik süresince Trabzon el sanatları,Trabzonlu sanatçıların sergileri,  yöresel ürünler ve Trabzon mutfağının eşsiz yemeklerine de ulaşma imkanına sahip olacaktır.

KAN VE İLİK BAĞIŞI ORGANİZASYONU

Kızılay ile imzalanan protokol çerçevesinde, etkinlik boyunca kan ve ilik bağışı organizasyonu gerçekleştireceğiz.

MALTEPE'DE KARADENİZ ESİNTİSİ

Kemençenin şahlanacağı etkinligimizde; Karadeniz müziğinin birbirinden önemli isimlerinin konserleri ve horon gösterilerimiz sahnelenecektir. 

Trabzon kültürünü yaşatacağımız coşkulu etkinliğimize tüm halkımız davetlidir.

 

TRABZON DERNEKLER FEDERASYONU KİMDİR?

Kısa adı TDF olan Trabzon Dernekleri Federasyonu, 250 Trabzon hemşehri derneğinin çatı kuruluşudur. TDF bünyesinde bu derneklere üye toplam 600 bin Trabzonlu bulunuyor.

 

Ayrıntılı Bilgi İçin:

Yer                                               : Maltepe Sahil / İSTANBUL 

Tarih                                            : 10 – 13 KASIM 2016 - 10:00 – 22:00

Resmi Açılış:                              : 11 KASIM 2016 - 15:00

Ayrıntılı Bilgi                            : Trabzon Dernekleri Federasyonu

İletişim – LCV                             : 0212 524 61 61