Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bu nedenle kilo vermek için belli başlı uğraşlara girerler. Tüp mide ameliyatı obezite cerrahisinde oldukça sık uygulanan bir yöntemdir ve bu operasyonda midenin belli bir kısmı çıkarılır. Kişi bu sayede çok daha rahat bir şekilde sağlıklı kilo aralığına erişebilir. Mide küçültme ameliyatı olarak da bilinen tüp mide ameliyatının iyileşme süreci de hızlıdır.

 

Kimler Tüp Mide Ameliyatı Olabilir?

18 yaşını geçmiş olan kişilerde tüp mide ameliyatı yapılabilir. Ancak bu ameliyatın yapılabilmesi için belli başlı kriterler söz konusudur. Kişilerin ameliyat olup olamayacaklarına uzman doktor karar verir. Genel olarak belli bir vücut kitle endeksi üzerinde olanlar yani aşırı kilolu olanlarda bu ameliyat uygulanır.

 

Ameliyat genel anestezi eşliğinde ortalama bir buçuk saat süreyle gerçekleştirilir. Tüp mide ameliyatı midenin yaklaşık yüzde sekseninin alınması demektir. Alınan bölgede iştah hormonu salgılanan alan da vardır. Tüp mide ameliyatı derin kesilerle yapılan bir ameliyat değildir. Özel teknolojik cihazlar yardımıyla yapılabilir. Sizler de kilo sorunu yaşıyor ve kilo vermede başarısız bir döngüye giriyorsanız https://clinicexpert.com/tr/tup-mide-ameliyati-nedir/  adresinden bilgi alabilirsiniz. Sizin için en uygun yöntemi öğrenebilir ve fazla kilolarınıza veda etmek için gerekli olan adımı atabilirsiniz.