Türk Kızılay’dan Sosyal Sorumluluk Projesi

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi, Silivri depremi sonrasında bölgede ilk olarak okullarda deprem seminerleri vermeye başladı. İlk seminer Yıldıztabya İlkokulu’nda gerçekleşti.

 

Sosyal yardımlar ve çeşitli çalışmalarla ön plana çıkan Türk Kızılay’ın bu kez deprem seminerleri düzenlemesi, sosyal sorumluluk adına dikkat çekti.  

 

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak seminer öncesi yaptığı konuşmada; “Bilindiği gibi ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor. Özellikle de yaşadığımız yer olan İstanbul ve Marmara Bölgesi depremde en fazla etkilenen yerlerin başında geliyor.  Geçtiğimiz günlerde Silivri’de yaşadığımız depremde buna hepimiz şahit olduk.

 

Ancak bizler oluşacak bir deprem karşısında ne kadar bilgili ve hazırlıklıyız? Unutmayalım ki, önceden hazırlıklı olmak hayat kurtarır.

 

Deprem konusunda Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi olarak deprem semineri düzenledik.  İlk semineri Yıldıztabya İlkokulu’nda veriyoruz. Seminer ortamını hazırlayan okul müdürümüz Sayın Sertan Uzun’a teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Türk Kızılay’dan Sibel Kibar Dağlı, seminerde deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda öğrencilere bilgiler verdi. 

 

Deprem öncesi eşyaların sabitlenmesi ve deprem çantasının hazır olması, deprem anında evin içinde durulması gereken yerler ve toplanma alanı belirlenmesi gerektiği, deprem sonrasında da arama, kurtarma ve iletişim konusunda bilgiler verildi.

 

Türk Kızılay’ın deprem sonrasında asli görevinin barınma, beslenme ve lojistik destek olduğu vurgulandı.

 

Seminer sonrasında okul öğrencilerine depremde önemli bir uyarıcı ve işaret verici alet olan düdükler verildi.  Ayrıca balonlarda hediye edildi.