Türk Kızılay Deprem Seminerlerini Tamamladı.

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi, Silivri depremi sonrasında İstanbul'da ilk olarak okullarda başlattığı deprem seminerlerinin sonuncusunu da vererek tamamladı.

 

Gaziosmanpaşa'da 16 mahallede, 16 ayrı okulda verilen seminer İstanbul'un 39 ilçesinde Kızılay Şubesi ve Milli Eğitim olarak olarak ilk kez gerçekleşti.

 

Son seminer ise Behçet Canbaz Anadolu Lisesi'nde verildi. Seminere Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kızılay Şube Başkanı İsmail Yamak, misafirler, okul öğrencileri ve öğretmenler katıldılar.

 

Program sonunda seminerin verilmesinde emeği olanlara prtokol tarafından birer teşekkür plaketi takdim edildi.  Yıldız ÇARDAK İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eğitimden Sorumlu, Sibel KİBAR DAĞLI Eğitimci, Ahmet PULUR Eğitimci, Uğur DURMAZ Eğitimci, Elif BAYHATUN Eğitimci, Yasemin SEZGİN KÜÇÜK  İlçe Millieğitim İş Güvenlik Uzmanı birer teşekkür plaketi aldılar.

 

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak programda yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

"Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm ve Sevgili Öğrenciler. Deprem Seminerimize hepiniz hoşgeldiniz!

Gaziosmanpaşa Kaymakamımız Sayın Numan Hatipoğlu’nun katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Ülkemizin coğrafi yapısı ve iklim özelliklerinden dolayı doğal afetlere en çok maruz kalan ülkelerden bir tanesidir.

Ülkemiz topraklarının tamamına yakınında deprem riski bulunmaktadır. Bu sebeple nüfusumuzun %98’i deprem riski olan bölgelerde yaşamaktadır.

Depremlerle karşı karşıya olduğumuz bu coğrafyada bu gerçeği kabul edip depreme her an hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz.

Bu noktada Belediye Başkanımız ve aynı zamanda Onursal Başkanımız Sayın Hasan Tahsin Usta’nın Silivri depremi sonrası okullarımızda öğrencilerimizin deprem konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini belirtmesi üzerine 16 mahallemizde 16 okulumuzda toplamda 2000 öğrencimize deprem seminerimizi gerçekleştirdik.

Gaziosmanpaşa Kızılay Şubesi olarak bugüne kadar yaptığımız bütün çalışmalarımızda bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız ve aynı zamanda Onursal Başkanımız Sayın Hasan Tahsin Usta’ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Unutmayalım ki depreme her an hazırlıklı olmak hayat kurtarır diyerek hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum."