Türkiye'de ilk kez Gaziosmanpaşa'da!

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi, Kızılay'ın 154. kuruluş yıldönümünde Gaziosmanpaşa Belediye Kültür Merkezi'nde Türkiye'de şubeler arasında bir ilke imza atarak tarihsel fotoğraf sergisi düzenledi. Sergide 1868 yılında kurulan Kızılay'ın tarihsel ve son yıllardaki çalışmalarına ait  fotoğraflar sergilendi.

 

Sergi açılışı öncesi Genç Kızılay ekibi, Kültür Merkezi önünde görsel şölen düzenledi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve protokolün gelişi ile başlayan şölende yakılan meşaleler ortalığı yangın yerine döndürdü. Daha sonra Başkan Usta ve protokol tarafından sergi açılışı gerçekleştirildi.

 

Sergi açılışına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Genç Kızılay Genel Başkanı Ömer Faruk Çalışkan, Gop El Ele Dernek Başkanı Nezihe Usta,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koral, Genç Kızılay İstanbul İl Başkanı Muhammet Özdemir, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldılar.

 

Açılışta konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta "Gaziosmanpaşa Kızılay Şubemizdeki genç kardeşlerimiz ile birlikte154 yıldır insanlığa umut olma görevini layıkıyla yerine getiren Kızılay'ın yeni yaşını kutladık. Bu hilal sizinle var. İyi ki varsın Kızılay" Dedi. Başkan Usta ayrıca topluma ve millete faydalı gençleri görünce çok mutlu olduğunu ifade etti.

 

Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak ise yaptığı konuşmada, "Türk Kızılay'ın 154. Kuruluş Yıldönümünde Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin USTA’nın katkı ve katılımları ile Türkiye'de Kızılay şubeleri arasında ilk fotoğraf sergimizin açılışını coşkuyla gerçekleştirdik. Bugün ikinci bir ilki daha yaşadık. Sergi açılışı vesilesiyle Genç Kızılay Genel Başkanlığına yeni seçilen Ömer Faruk Çalışkan başkanımız ilk ziyaretini Gaziosmanpaşa'ya gerçekleştirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum.

 

2019 yılında Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin USTA’nın vesile olması ile göreve geldikten sonra yoğun çalışma içerisine girdik. Bu çalışmalarda Başkanımız Sayın Usta'nın hep desteklerini gördük. Kızılayımızın güçlenmesi ve teşkilatlanması çalışmlarında bizlere büyük destek verdiler. Başkanımız Sayın Usta'nın Kızılay'a verdiği destek Gaziosmanpaşalılar ve gençlere ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Bizlerde Başkanımız Usta'ya gerek Gaziosmanpaşalılar, gerekse Kızılay adına minnet ve şükranlarımızı sunarız." Dedi.