Türkiye’de Model Olacak Yeni Bir Proje: ZÜMRÜDÜANKA

Zümrüdüanka efsanesinden esinlenerek kendini aramanın ve yeniden doğmanın hikayesi ile uyarlanan projede çocukların kendini keşfetmesini amaçlayan bir çalışma geliştirildi. Bu çalışma kapsamında efsanenin 7 vadisi proje içine işlenerek rehabilitasyon sürecine uygun bir modül oluşturuldu.

 

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde suç kaydı bulunan 12-17 yaş arası çocuklar projenin hedef grubunu oluşturuyor. Çocuklarla birlikte ailelerle de atölye çalışmalarının yapılacağı bu projede ebeveynleri bilinçlendirmeye yönelik içerik geliştirildi.

 

Çocuklara milli ve manevi değerlerin aktarıldığı, çocukların yetenek gelişiminin desteklendiği ve danışmanlık sunularak çocukların hayatının şekilleneceği, sosyal sorumluluk faaliyetleriyle çocukların insanı yücelten erdemlerle tanışacağı bu projenin hedefi; efsanede de olduğu gibi projenin sonunda 30 çocuğun 7 vadiyi tamamlaması.

 

Kaymakam İskender Yönden Zümrüdüanka Projesinin ilk faaliyeti olan Spor Vadisini Gençlik ve Spor İlçe Müdürü, spor koordinatörü ve proje koordinatörü ile birlikte değerlendirdi.