Türkiye İzlanda Dostluk Grubundan Yaşananlara Tepki.

TBMM Türkiye-İzlanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, yapılanın ne sportmenliğe ne insanlığa ne centilmenliğe ne de misafirperliğe uyduğunu ifade ederken, “Tarifi mükün değil, şiddetle protesto ediyoruz, kınıyoruz” diye konuştu.

 

Subaşı, İzlanda Ankara Fahri Konsolosluğu’na da tepkisini bizzat ileteceğini kaydederek, “Bunun hiçbir şekilde tevili, kabul edilebilirliği, aması olamaz. Hoş olmayan, şık olmayan, her türlü insani ilişkilere, centilmenliğe, sportmenliğe aykırı bir davranış. Bunu hiçbir şekilde yumuşatmamız, görmezlikten gelmemiz söz konusu olamaz” dedi.

 

İzlanda’dan özür beklediklerini vurgulayan Subaşı, “Bu yanlıştan dönerler; devletimizinden, milletimizden, spor camiamızdan, milli takımızıdan, inşallah statta iyi ağırlar bizi, özür dilerler. Özür bekliyoruz” diye konuştu.

 

AK Parti İzmir Milletvekili, eski milli futbolcu ve teknik direktör Fehmi Alpay Özalan da, “Ne uluslararası hukuka uyan ne de sportmenliğe yakışan bu saygısızlığı asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.

 

Türkiye tarafından İzlanda’ya verilen notayı anımsatan Özalan, “Milli takım forması giymiş kim olursa olsun, özellikle de kaptanımıza yapılan bu hakarete kesinlikle sessiz kalmayız. Buna gereken cevabı sahada arkadaşlarımız da verecektir, galibiyetle. Hem sahada hem masa başında ne gerekiyorsa cevabı verilecektir” dedi.

 

Özellikle milli takım kaptanı Emre Belözoğlu’na yapılan saygısızlığın son derece “çirkin” olduğunu ifade eden Özalan, olayın takipçisi olacaklarını, hukuken gereği ne ise yapılacağını vurguladı.

 

Kaynak: Sputniknews