Türkiye'nin en genç muhtarı Muharrem Polat...

Türkiye'de şu anda görevde bulunan muhtarlar arasında en genç muhtar olan Muharren Polat ile Gophaber Editörmüz Ali Şükrü Kara konuştu.

 

Muharrem Polat Kimdir?

1997 doğumluyum. Aslen Erzurum İspirli olup, doğma büyüme Kazım Karabekirliyim. İlk ve orta öğrenimini 75. Yıl Yeşilpınar İlköğretim okulunda, lise bir dönem Kardelen Lisesi, sonrası Etiler Turizm Otelcilik Anadolu Meslek Lisesinde tamamlayıp şu anda üniversite öğrenimime devam etmekteyim.

 

Daha önce STK ve sosyal çalışmalarınız oldu mu?

Kazım Karabekir Mevlana Spor Kulübü Yönetiminde bulundum. Kazım Karabekir Mevlana Gençlik Ve Taraftarlar Derneği Kurucu Başkanılığını yaptım.

 

Muhtarlık seçimlerine nasıl hazırlandınız?

Seçimlere 1 yıl öncesinden çalışmaya başladık.Kapı kapı gezdik ve milletimizin gönlüne girmeyi başardık.

 

Seçim sonuçları beklediğiniz gibi mi oldu?

Çok şükür milletimiz bizi yanıltmadı ve yüzde 39’luk bir oranla yanımızda olduğunu gösterdi.

 

Nasıl bir muhtarlık anlayışınız var?

Seçimleri biz kazandırmadık, milletimiz kazandı 7/24 ulaşılabilir bir hizmet anlayışı ile çalışıyoruz. Buradan telefon numaramı da tekrardan vermek istiyorum. 0533 090 1425

 

Mahallede yapılması gereken proje ve çalışmalar var mı?

Vatandaşlarımızın eksiklik hissedip bize ilettiği konuların başında, Valide Suyu Bölgesi Cami, Kaplı Pazar Yeri, Okul Projesi geliyor.

 

Muhtarların sorunları nelerdir?

Vatandaşlarımızın tüm sıkıntılarını dinleyip sorunlara çözüm ararken bazı atanmış müdür ve başkanların bizlere muallak cevap vermesi bizi milletimize mahçup etmektedir. En büyük sorunumuz budur.

 

Genç muhtar olarak gençlerle ilgili bir çalışmanız var mı?

Mahallemizde Gençlik Kütüphanesi ve Gençlik Meclisi Platformu çalışmalarımız devam ediyor.

 

Park ve spor alanlarının durumu nedir?

Gaziosmanpaşa Belediyemizin Spor Kompleksi olan tek mahallesi biziz. Bu anlamda Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin Usta'ya teşekkür ediyorum. Belirlediğimiz 2 alan var, park yapılacak. Bir park yapıldı.