Türkiye Suriye'de harekâta başlayabilir

İngiliz gazetesi Independent’ in Ortadoğu muhabiri Patrick Cockborn Suriye'de dengelerin Esad yönetimi lehine değiştiğini ve Kürtler’in Türkiye sınırını ele geçirmek üzere olduğunu söyleyerek "Erdoğan yenilgidense müdahaleyi seçebilir" dedi.

24 Kasım 2015’te düşürülen Rus uçağına değinen Cockborn, "Bu olay önemliydi çünkü Türkiye'nin Suriye'de devam eden savaştaki pozisyonunu koruyabilmek için ne kadar ileri gidebileceğini gösterdi” yorumunu yaptı.

Suriye savaşının kritik bir aşamada olduğunu vurgulayan Cockborn, “Son bir yıl içerisinde Suriyeli Kürtler ve silahlı kolları YPG, Suriye - Türkiye sınırının yarısını ele geçirdi” dedi ve " Türkiye, YPG'nin Fırat'ın batısına geçmesinin 'kırmızı çizgisi' olduğunu açıkça dile getirdi. YPG Manbic'e yaklaştı” sözlerini ekledi. Ankara’nın buna karşın halen harekete geçmediğini belirten Cockborn, birkaç ay içerisinde kazananın kim olacağını belli olacağını, kaydetti ve Ankara yenilgi tehdidiyle karşılaşırsa harekâtı seçebilir” dedi.

YPG Manbic'e yaklaştı
Gazete bölgenin haritasını yayınlayarak YPG'nin Tişrin Barajı'nı ele geçirdiğini yazdı. YPG’nin, DAEŞ’in stratejik mevzisi Manbic'i tehdit etmeye başladığını da belirtti.

Kaynak: Bugün Gazetesi