Türkler yaz tatilini Avrupa´da geçiriyor!

Avrupa´nın en çok tercih edilen online seyahat acentelerinden Tripsta, 2014 Haziran-Temmuz-Ağustos dönemi için Türkiye´den alınan uçak biletlerini analiz etti. Tripsta´nın analizine göre, bu yıl Türklerin en çok tercih ettiği ülkeler Almanya, Yunanistan ve İtalya olarak sıralandı. 2013´ün aynı döneminde ise Türkiye´den en çok Avusturya, İtalya ve Almanya´ya uçak bileti alınmıştı. 

Haziran-Temmuz-Ağustos 2014 dönemi için Türkiye´den en çok uçak biletinin satıldığı ülkeler

 

 

Oran

Almanya

% 15

Yunanistan

% 11

İtalya

% 10

Amerika

% 9

İngiltere

% 8

Hollanda

% 6

Fransa

% 5

İspanya

% 3

Rusya

% 3

Polonya

% 3

Yaz aylarında Türkiye´den en çok bilet alınan yurtdışı şehirlerinin ise Mikonos, Londra ve Berlin olduğu görüldü. 2013´ün aynı döneminde ise ilk üç Viyana, Londra ve Milan olarak sıralanmıştı: 

Haziran-Temmuz-Ağustos 2014 dönemi için Türkiye´den en çok uçak biletinin satıldığı şehirler

 

 

Oran

Mikonos

% 9

Londra

% 8

Berlin

% 8

Amsterdam

% 6

Pisa

% 6

Paris

% 5

Los Angeles

% 3

Malta

% 2

Brüksel

% 2

Katanya

% 2

18-30 yaş arası kullanıcılar uçak biletini internetten almayı tercih ediyor

Tripsta´nın analizine göre, internetten uçak bileti alanların çoğunluğunu 18-30 yaş grubundaki kullanıcılar oluşturuyor. Bu yaş grubundaki Türkler bu yaz en çok Yunanistan´a gidecek. 30 yaşın üstündekiler ise bu yaz için biletlerini en çok Almanya´ya aldı. 

Erkekler Mikonos´a, kadınlar Londra´ya!

Tripsta´dan alınan bilgiye göre, yaz tatili için satılan uçak biletinin yaklaşık 2/3´ünü erkekler, 1/3´ünü kadınlar satın aldı. Satılan biletlerin dağılımına göre erkekler yaz aylarında en çok Mikonos (yüzde 9), Pisa (yüzde 7) ve Amsterdam´a (yüzde 6) gitmeyi tercih ederken, kadınların aldıkları biletlerin dağılımında ilk üç sırayı Londra (yüzde 12), Berlin (yüzde 11) ve Mikonos (yüzde 10) aldı. 

Tripsta´dan alınan verilere göre, Haziran-Temmuz-Ağustos dönemi için uçak rezervasyonları yaklaşık 4 ay öncesinden yapıldı. Gidiş-dönüş tarihlerine göre yapılan analizde, bu yaz tatilinde yurtdışına giden Türklerin, ortalama 13 günlerini orada geçirecekleri ortaya çıktı.