Ufuk Duğramacı: ‘’Gaziosmanpaşa Kıyafet Değiştiriyor’’

Yeni Gaziosmanpaşa’yı GOP Emlak Ufuk Duğramacı ile Konuştuk.


”Sayın Ali Şükrü Kara, öncelikle işyerimize yapmış olduğunuz ziyaretten ötürü sizlere ve Gophaber ailesine şahsım adına teşekkür ediyorum.”

Diyerek konuşmasına başlayan Ufuk Duğramacı, sözlerine şöyle devam etti:
Bilindiği üzere Gaziosmanpaşamız şu anda tabiri caizse kıyafet değiştiriyor. Üzerindeki eski gömleği çıkartarak adeta sınıf atlıyor.

İstanbul’un en büyük kentsel dönüşüm alanına sahip olan ilçemiz şu anda değişime uğruyor. Bu projeler ile inşallah sağlam, depreme dayanıklı, otopark sorunu olmayan, sağlık merkezi ve yeni okulların inşa edileceği yepyeni konutlar yapılması hedefleniyor.

İLÇEMİZDE FİRMALAR YARIŞIR HALE GELDİ.

İlçemizin önümüzdeki 5 yılını çok parlak görüyorum. İlçemizin yatırım merkezi olacağına inancım tamdır.  Bu değişimlerle ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız inşallah güzel imkanlara ve güzel yaşam alanlarına sahip olacaktır.

Toki, Ekşioğlu, Ilgın inşaat gibi büyük firmalar ilçemizde adete iş yapmak üzere yarışır hale geldiler.

Dönüşüm yapılmakta olan yeni proje alanlarında metrekare satış fiyatlarının önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde 8.000 ile 10.000 tl arasında olacağını düşünüyorum.

Bu tür projelerde oturmak isteyen vatandaşlarımız, uzak yerlerde konut satın alarak günde 4 saat yol kat ediyor. Belirli bir zaman sonra bu da vatandaşa bıkkınlık veriyor bu olumsuzlukları da dikkate alırsak ulaşım problemi ilçemizi bir çok yere yakın olması sebebiyle cazip hale getiriyor.

AKILLI EV MODELİ YAPILACAKTIR
Vatandaşımız ilk yapılan Sarigöl Kent Konutlarını, bu projelere kesinlikle emsal tutmasınlar. Çünkü yeni yapılacak olan konutların daha donanımlı ve akıllı ev modeli ile inşa edileceğini biliyoruz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR ÇOK SORUNU BERABERİNDE ÇÖZÜME KAVUŞTURUYOR
Aslında kentsel dönüşümle birlikte bir çok sorunda beraberinde çözülüyor. Bunlardan bir kaçını sıralarsak en önemlisi mülkiyet problemi ortadan kalkıyor. Çünkü ilçemizde bir çok yerde tapu sorunu vardır. Özellikle gecekondu alanlarında bu problem yıllardır çözüme kavuşmayı bekliyordu.

 

VATANDAŞ MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ
Bu süreçte şunu kesinlikle göz ardı etmemek gerekir, vatandaşımıza karşı zorlaştırmak yerine, kolaylaştırmayı hedeflemeliyiz.
Memnuniyet karşılıklı olmalıdır. Genelde bize vatandaşlar tarafından gelen sorular şu yönde oluyor: Yerimizi verdik ama hangi kattan alacağız, hangi cephede oturacağız, binalar kaç katlı olacak, daire tipleri nasıl olacak, sizin projeler hakkında bilginiz var mı şeklinde. Tabiki bu soruların muhatabı ve cevap mercii biz değiliz. Görüyoruz ki yinede belediye ve vatandaş arasındaki memnuniyet oranı %85 seviyelerinde ilerliyor.

YATIRIM İÇİN ÇOK UYGUN BİR DÖNEMDEYİZ
Bu arada sizin aracılığınızla emlak satışları hakkında bir kaç önemli bilgiyi paylaşmak isterim. Şu anda ev satın almak için çok uygun bir dönem olduğunu düşünüyorum. Piyasalardaki durgunluk sebebiyle vatandaşımız uygun fiyata özellikle yeni fırsatlar elde edebilir. Konut faizi oranlarının 1.05 oranına yükselmesi sebebiyle buna bağlı konut satışlarının da durgun olduğunu düşünürsek nakit devreye giriyor. Bu nedenle 300 bin tl olan bir konutu 250 bin tl ye satın alma ihtimaliniz son derece yüksek. Tabi ki bu süreç her zaman böyle işlemez. Kısa bir süreliğine bu fırsat devam eder ve daha sonra tekrar normal seyrine döner..

Gaziosmanpaşalı hemşerilerime yine sizin aracılığı ile saygı ve selamlarımı iletiyorum. Gayrimenkul hakkında ki her konuda bana ücretsiz danışabilirler."  

GOPEMLAK 0212 616 24 23  www.gopemlak.com