Ülkü Ortaokulu Konferans Salonu Hizmete Açıldı

Ülkü Ortaokulu Konferans Salonu’nun açılış törenine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, Belediye Başkan Yardımcıları, Okul Müdürü Fatih Mustafa Topsakal, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Başkan Usta, eğitimin her çağda ve şartta gerekli olduğunu belirterek şunları söyledi: 

“Yerel yönetimlerin eğitime katkı sağlaması ve okul yapması yasal anlamda mümkün değildi. Başbakanlığı döneminde bu yetkinin verilmesini sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Okul yapmak belki bütçe olarak zorluyor ama eğitime yaptığımız hizmetler bize heyecan ve şevk veriyor. İlçemize 10 yeni okul yapacağız ve kentsel dönüşüm alanlarındaki bütün okulları yenileyeceğiz.”

Gaziosmanpaşa’da yaklaşık 100 bin öğrenci olduğunu ve bu öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamanın kolay olmadığını belirten Başkan Usta, “Ortaeğitime Bilgi Evlerimizle destek veriyor, yardımcı oluyoruz. İyi bir lise eğitiminin ardından iyi bir üniversite eğitimi almak şart oldu. Biz ilçemize bir üniversite getirmek istiyorduk. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin bir fakültesi inşallah ilçemizde eğitime başlayacak. Öğrencilerimizin eğitimlerinin her anında elde edecekleri başarı ailelerini ve bizleri mutlu edecektir. Ama en çok da ülkemiz adına sevindirici bir gelişme olacaktır. Ülkemizde eğitimli insan ihtiyacının ne kadar çok olduğunu düşünürseniz, sizlerin de kendinize o kadar yüksek hedef koymanız ve bu hedefe ulaşmanız çok önemli” diye konuştu.