Ünal Basın: Ek işimiz değil, tek işimiz muhtarlık

Gaziosmanpaşa Sarıgöl  Mahalle Muhtarı Ünal Basın'ı editörümüz Ali Şükrü Kara ziyaret etti.

 

Muhtar Ünal Basın, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden muhtarlığa aday olduğunu söyledi.  Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu Gaziosmanpaşa Şube Başkanı olan Ünal Basın, yeni dönem adaylığı ile ilgili olarak editörümüz Kara'ya şöyle konuştu:

 

Muhtarlık tek işimiz

"Muhtarlık ve millete hizmet en iyi bildiğimiz iş. Daha doğrusu ek işimiz değil, tek işimiz muhtarlık. Burada iş takibi yapmıyor, millete hizmet için duruyoruz. Muhtarlıkta iki dönem çalıştım. Daha sonra iki dönemde ise muhtar olarak seçilerek muhtarlık yaptım. Şu anda ise üçüncü dönem için yeniden adayım. Gaziosmanpaşa'da kurumları iyi tanıyorum. Bu nedenle sorunları ve işleri daha hızlı hallediyorum. Kurumlardaki müdürlerimize veya sorumlularımıza bu noktada teşekkür ediyorum."

 

18 bin seçmenimiz var.

"Sarıgöl mahallesinde 24 Haziran seçimleri itibari ile 18.700 civarında seçmenimiz var.  Geçtiğimiz muhtarlık seçimlerinde de yine 18 bin civarında seçmenimiz vardı. Muhtarlıkta 15 bin civarında oy kullanıldı. 12.800 oy alarak muhtar seçildim. Milletimizin teveccühü bu noktada oldu."

 

Muhtarlık hizmet kapısıdır.

"Aslında muhtarlık bir gelir kapısından ziyade, hizmet kapısıdır. Mahallenin, insanlarımızın sorunlarını kurumlara taşıyıp çözüm arıyoruz. İhtiyaç sahiplerini belirleyip, kurumların yardımcı olmasına aracılık yapıyoruz. Ücretsiz fakirlik kağıdı veriyoruz. İkametgah ve Nüfus Sureti gibi evrakları bizde verebiliyoruz, e-devlet veya nüfus müdürlüklerinden de alabiliyorlar. Tebligatlar önemli bir hizmet oldu. Evde bulunmayan vatandaşlarımızın tebligatları muhtarlığımıza bırakılıyor.  Postacılar bize günde 50-60 tebligat bırakıyor. Bizde bunları muhafaza edip, sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz."