Usta Yeni Dönemin İşaretini Verdi

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçede eğitim veren okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları ile biraraya geldi.

 

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Başkan Usta, son yıllarda Gaziosmanpaşa’nın eğitim başarısının arttığına dikkat çekerek önümüzdeki dönemde özveriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Usta; "bu zamana kadar eğitim alanındaki ihtiyaçları karşılamaya çalıştık. Birçoğunu bitirdik, devam eden projelerimiz var ve yapacaklarımız var. Bu ilçenin gelişmesi, büyümesi ve kalkınması eğitimden geçiyor. Bu konuda daha iyi neler yapılabilir sizin de fikirleriniz bize büyük katkı sunacaktır." şeklinde konuştu. Başkan Usta'nın bu ifadeleri önümüzdeki yerel seçimlerde aday olacağının işareti olarak yorumlandı.

 

GELECEĞİN SANATÇILARI GAZİOSMANPAŞA’DA YETİŞECEK

2014 yılından bu yana okullara spor salonları ve konferans salonları kazandırmaya öncelik verdiklerinin altını çizen Başkan Usta, “İlçe genelinde spor komplekslerini, yüzme havuzlarını, kültür merkezlerini hizmete sunmaya devam ediyoruz. Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde yer alacak Sanat Akademimiz de yıl sonuna kadar inşallah hizmete giriyor. Alt katı ise şimdilik gece 12’ye kadar, talep gelirse 24 saat hizmet verecek bir kütüphane olacak. Güzel sanatlara yönelik eğitim odaları ve okuma salonu ile çok fonksiyonlu bir mekân. Burada birçok gencimizin kültür- sanat alanında yetişmesini sağlayacağız” diye konuştu.

 

“İLÇEMİZDEKİ 10 BİLGİ EVİNDE ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİNE DESTEK OLUYORUZ”

Başkan Usta: “Ülkenin kalkınmasının, büyümesinin ve gelişmesinin yolu eğitimden geçiyor. Biz de yerel yönetimler olarak ülkemizin bu gelişim sürecini hızlandırabilmek adına eğitim alanında bir seferlik ilan ediyoruz.  Okullarda çocuklarımızın arta kalan zamanlarını ve farklı alanlarda ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına ilçemizdeki 10 bilgi evinde çocuklarımızın gelişimine destek oluyoruz” dedi.

 

"YENİ PROJE ÖNERİLERİNİ BEKLİYORUM"

Toplumsal ve kültürel anlamda gelişme için eğitimde kaliteyi yükseltmek gerektiğini vurgulayan Başkan Usta yeni proje önerilerini beklediğini söyledi. Usta "bu ülkenin dertleriyle dertlenen yöneticiler olarak önümüzdeki dönemde önereceğiniz farklı projeleri ve farklı fikirleri her türlü platformda sizden bekliyorum. Bu ilçenin eğitim düzeyini her geçen gün arttıran çalışmalarımız adım adım sonuçlanırken yeni öneri, proje ve fikirlerinizi de bekliyorum" şeklinde konuştu.