Vatan Partisi: Irak'ta İkinci İsrail'e İzin Verilemez!

Vatan Partisi: Irak'ın Kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetiminin İkinci İsrail'e Dönüştürülmesine İzin Verilemez!

 

Vatan Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Oğuz Güven konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti:

"Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani 25 Eylül 2017 tarihinde Kürdistan'ın bağımsızlığı için referandum  yapacaklarını açıkladı. Irak'ın toprak bütünlüğü parçalancak. Barzani'nin başında bulunduğu bölgesel yönetim İsrail siyonizminin pençesine düşmüş duurmda. Irak'ta ikinci İsrail'e izin verilemez.

Sözde bağımsız Kürdistan'ın Kürtlerle bir ilgisi yoktur. Bu bağımsız Kürt Devleti olmayacak, İsrail'in kukla devleti olacaktır."

 

Oğuz Güven Vatan Partisi'nin altı maddelil çözüm önerisini de Postane'den TBMM göndererek, içereğini postanenin önünde kamuoyu ile paylaştı.

 

İşte Vatan Partisi'nin 6 maddelik çözüm önerisi:

1 – Ankara’daki Erbil temsilciliği derhal kapatılmalı ve temsilciler sınır dışı edilmelidir.

 

2 - Barzani yönetiminin nefes borusu konumunda olan Habur Sınır Kapısı’nın, referandumdan vazgeçilmediği takdirde 3 gün içinde kapatılacağı Hükümet tarafından ilan edilmelidir.

 

3 – Barzani yönetiminin Türkiye üzerinden yaptığı petrol sevkiyatının referandumdan vazgeçilmediği takdirde 3 gün içinde durdurulacağı Hükümet tarafından ilan edilmelidir.

 

4 – Hükümet, TBMM’yi acilen toplantıya çağırmalı, TBMM söz konusu referandumu tanımayacağını ve Türkiye’nin milli güvenliği için her türlü tedbiri alacağını ilan etmelidir.

 

5 – Hükümet, Suriye yönetimi ile sorunlarını bir kenara bırakarak, Irak, İran ve Suriye hükümetleriyle bir araya gelerek bu girişimi durdurmak için her türlü seçeneği görüşmelidir.

 

6 – Türkiye’nin ulusal çıkarlarıyla hiçbir ilgisi olmayan ve ABD, İsrail, PKK ve Barzani’ye hizmet eden Adana’daki İncirlik üssü, ABD’nin kullanımına kapatılmalı ve Türk ordusunun denetimine verilmelidir” denildi.