Ve Eyüp’te Ulaşım Sorun Olacak!

Eyüp’te trafik Eminönü’nden başlar. Haliç kenarından Eyüp merkeze girildiğinde ise karınca misali yol alırsınız. Eyüp’te şu anda zaten trafik yoğunluğu yaşanıyor.

 

 

Ve bölgede devam eden bazı projeler ana ulaşım aksları dışında kalıyor.  Bölge dışında oturan insanlar, projeler tamamlandığında evlerine araçla gelmekte büyük bir sıkıntı yaşayacak. Belki de sahilde Haliç kenarında araçtan inerek, 20-25 dakika yürüdükten sonra evlerine ulaşabilecekler. Eyüp Gaziosmanpaşa arasında trafik adeta felç olacak!

 

Bölgede yapımı devam eden projelerde yaşam başladıktan sonra, Eyüp ve Gaziosmanpaşa dışından evlerine gelmek isteyenler, aynı trafik sorunu ile karşılaşma ihtimalleri yüksek!

 

 

Bu tip ulaşım problemi olan projelere işi bilen yatırımcılar fazla yaklaşmıyor. Yaşamak için de alım zor oluyor. Ancak bölgeyi ve trafiğe bilmeyen bazı kesimler satın alma yapabiliyor.

 

 

Fiyat aralığı çok yüksek olan bu projeler bölgede, ilçede yaşayan insanlar için üretilmeli.  Gaziosmanpaşa ve Eyüp’te oturup, normal gelire sahip vatandaşlar bu konutları alamayacak gibi görülüyor.

 

 

Normal daire satışlarının dahi durgun olduğu bugünlerde, yüksek fiyatlarla daire satmak zor gibi görülüyor.  Kentsel dönüşüm projelerinde fiyatlar daha düşük belirlenmeli, bölgede yaşayan insanlara öncelik verilmeli.