Vecdet Öz'den Suriye Saldırısı Sonrası Açıklama

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'ün, Amerika, İngiltere ve Fransa'nın Suriye saldırıı sonrası yaptığı açıklama şöyle oldu:

 

"Hepinizin malumu olduğu üzere ABD, İngiltere ve Fransa Tomahawk füzeleri kullanarak Suriye'yi birlikte vurdular.. Dünyada 206 ülke varken dünyanın namus bekçisi neden hep bu üç ülke dersiniz.?

 

Eğer ki bir ülkenin iç meselesi bir başka ülkeye zarar vermiyorsa ve buna rağmen o ülkeye bir müdahale söz konusuysa bunun adı tartışmasız işgaldir. Her ülke kendi iç sorununu kendi halklarıyla çözmelidir; Uluslararası yasalara göre meşru müdafaa gerektirecek bir zarar söz konusu değilse harici bir müdahale yetkisi hiç bir devlete verilmemiştir.!

 

Türkiye Cumhuriyeti; yıllardır Suriye ve Irak’ta zemin tutmasına göz yumulan PKK terör örgütünün büyük zararına maruz kalmış bir ülkedir. Bu nedenledir ki geçmişte ve  halen iki ülkeye yapılan sınır ötesi operasyonlar kesinlikle meşru müdafaa hakkının bir neticesidir. Her seferinde geri çekilmek üzere yapılmıştır ve hiçbir zaman işgal amacı gütmemiştir. Buna rağmen Amerika, İngiltere ve Fransa tarafından hep eleştiriye maruz kalmıştır. 

 

Hal böyleyken; Amerika’nın önce Afganistan sonra Irak ve Libya, şimdi de yine İngiltere ve Fransa’yı yanına alarak Suriye’ye yapmış olduğu kapsamlı müdahale, ülkemizin yaptığı meşru müdafaa ile mukayese edilemez gayrı meşru bir saldırı ve kalıcı bir işgaldir.!

 

AKP hükümetinin böyle bir işgale hem de mübarek Miraç gecesi vermiş olduğu sözlü destek, büyük bir talihsizlik ve ne yazık ki halen devam etmekte olan meşru mücadelemize gölge düşürmekten başka bir şey olmamıştır..

 

Ne Dünya bir mahalledir;

Ne de Amerika, İngiltere ve Fransa birer mahalle kabadayısıdır.

 

Hangi hakla, hangi gerekçeyle üstelik hiçbir zararını görmedikleri, hatta komşu bile olmadıkları İslam ülkeleri üzerinde tüm dünyanın gözü önünde böylesi pervasız tasarruflarda bulunmaktadırlar.? 

 

Birleşmiş Milletler ve NATO ne işe yarar, bu gayrı meşru saldırılara neden göz yumar ve şimdide destek verir bilinmez.!

 

Ancak bildiğim tek bir şey vardır, o da bu oyunlara alet olup ateşe atıldığımızdır. Zira Türkiye sıradaki ülkedir ve izlenen her yanlış politika kendi ateşimize odun taşımaktan başka bir şey değildir.! 

 

Ülkemizin biran önce bu gerçeklere ve yapılması gerekenlere vakıf, tecrübeli, yerli ve milli bir politikaya ihtiyacı vardır..

 

Hiçbir endişeniz olmasın ki bu adres Adalet Partisi’dir."