Vecdet Öz'den ülke gündemine dair açıklama

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'ün açıklaması şöyle oldu:

 

"Belediye partisiyim, bu işi iyi bilirim dedin, mücahitleri müteahhit yapıp harama helale bakmadan belediye imkânları ile palazlandın.

 

Sürekli ‘mağdur edebiyatı’ yaparak sağcı liberalleri ve bazı umutsuz solcuları kuyruğuna takıp vaatlerine inandırdın.

 

İktidarı ele geçirme sürecinde yandaş basını ve FETÖ’yü yanına alarak devletin belli odaklarıyla çatışarak kendini, demokratikleşmenin temsilcisi olarak pazarladın.

 

Ordunun rejim içindeki konumunu zayıflatıp kontrolü ele alarak ülke içinde baskıcı bir politika izledin.

 

Kürt kökenli vatandaşları da barış süreci söylemiyle oyalayarak yanına çektin ve sonunda gücünün doruğuna ulaştın.

 

İktidarı ele geçirme sürecinde belli engellere takılsan da hiçbir zaman mağdur olmadın; hiçbir zaman demokratikleşme gibi bir derdin de olmadı.

 

Derin devletle hesaplaşman ise bu militer yapıyı denetim altına almaktan ibaret oldu.

 

Devleti ele geçirince, yasa ve kural tanımadın.

 

İktidarın nimetlerini yandaşlarına peşkeş çekip; iktidarını saldırganlık, rantçılık ve rüşvetçilik üçgeni üzerine kurdun.

 

12 yıl sonra güç sarhoşluğu içinde seni iktidara taşıyanları da tanımaz oldun, çıkarlarınız ters düştü ve sonunda ayakkabı kutularıyla sırlarını ortaya döktüler rezil oldun. Suçüstü yakalanmana rağmen hep gözyaşı döküp mağdur edebiyatı ve demagoji yaptın, siyasi ve medya gücünle de olayın üstünü kapadın.

 

Başından beri hoca efendi dediğin FETÖ’nün devlet kadrolarını işgal etmesine göz yumdun ve kendi ellerinle darbenin yolunu açtın; darbe yaptıklarında ise herkesten önce feryadı bastın. Mağdur olan asıl milletken, pişkinlik yapıp kendi kabahatinden birde siyasi mağduriyet yarattın.

 

Kandırıldık, paralel devlet, dış mihraklar ve Yahudi lobisi AKP’ye karşı harekete geçti diyerek herkesten önce feryadı bastın. Buna rağmen neden aldığın hala sır olan ve tarihinde ilk kez Yahudi’ler dışında üstelik Müslüman birine verilen üstün hizmet nişanını nedense henüz geri iade etmedin.!

 

Tüm bunların ardından şaşkınlık içinde; Allah bizi affetsin, milletten özür diliyoruz diyerek yol arkadaşlarını ve yola çıkma sebebini de itiraf etmiş oldun. Bizi ikna edemedin ancak kendince suç bastırdın..

 

Cumhuriyet tarihinin en büyük ihanet, yolsuzluk, rüşvet, işgal ve isyan faaliyetlerine bulaştın; sonunda devlet yapısını tahrip ettin, hazineyi boşalttın ve ülkeyi Cumhuriyet tarihinin en büyük borç batağına soktun; 17 yıl sonra önü alınamaz bir ekonomik kriz yarattın; her zamanki gibi yine kabahati sadece suç ortaklarına yıkıp onların doları varsa bizim Allah’ımız var deyip dini payanda edip var gücünle dış güçler diye bağırmaya başladın.!

 

Bu kez işlediğin suçu basit demagojik söylemle savuşturacağını sandın ancak yanıldın; artık hiç bir mazeretin böylesine büyük bir çöküşün üstünü örtemeyeceğini sefalet batağındaki AKP seçmeni bile anladı sen hala anlayamadın..

 

Şunu asla unutma.!

 

Aziz Türk Milleti sonunda acı gerçeği kavrayacak ve yapılanların hesabını er yada geç soracaktır. Sonunda ilahi adalet tecelli edecek; FETÖ’nün hala dokunulmamış siyasi ayağından, bağlantılı iç ve dış mihraklardan, meclisteki hainlerden, yabancı ajanlardan, kul ve yetim hakkı yiyen rüşvetçi hırsızlardan ve işbirlikçi rantiyecilerden eser kalmayacaktır.!

 

Birgün gelecek bu tiyatro bitecek, adalete yapılan baskı ortadan kalkacak ve ülkeyi bu hale getirenlerden tek tek hesap sorulacaktır..!

 

Allah nasip ederse bu hesabı sormak da bize nasip olacaktır..."

 

Dr. Vecdet Öz

Adalet Partisi Genel Başkanı