Vecdet Öz: Filistin Meselesinde Yine Tirübünlere Oynanıyor!

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, İsrail'in son gerçekleştirdiği Filistin katliamı sonrası yaptığı basın açıklaması şöyle oldu:

 

"Amerika’nın İran’la başlattığı sürtüşme, büyükelçiliğini BM ve uluslararası kurumların kararlarını hiçe sayarak Kudüs'e taşıması; İsrail’in Gazze katliamı ve şimdide Filistin’e başlattığı kara harekatı Ortadoğu’da büyük felaketlere neden olacak bir kıyametin fitilini ateşlemek demektir. Asıl amaç bu kıyametin içine Rusya, İran ve Türkiye’yi çekerek bölgesel büyük bir savaş başlatmaktır. Ne yazıkki bu tehlikeli oyun, sonunda dünyaya yayılacak olan küresel bir savaşın ilk adımı olacaktır. Son derece tehlikeli olan bu süreçte 24 Haziran seçimleriyle ülkemiz kıyamet günü ibadete çıkarılmış ve neticelerini daha sonra göreceğimiz bir yönetim zafiyeti içine sürüklenmiştir. Şu anda güçlü bir devlet iradesine olan ihtiyaç her zamankinden daha fazladır. Allah halimizi ve sonumuzu hayreylesin.!

 

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında 1.4 milyar dolar olan İsrail-Türkiye ticaret hacmi, 2014 yılında tam dört katına çıkarak 5.8 milyar dolar oldu ve zirve yaptı. 2017 yılı sonunda ise bu rakam yüzde 14 daha artış sağladı..

 

Şimdi sizlere ülkemizde satılan yüzlerce İsrail markasını reklamı olur diye saymayacağım.

 

Bugün olduğu gibi o tarihlerde de Filistin meselesi kanayan bir yaraydı; hükümet yine  kıyametleri koparıyor, göz yaşı döküyor, trübünlere oynuyor ancak yine özel ilişkiler kurmaya devam ediyordu.

 

Şimdi sizlere soruyorum; Amerikan Yahudi Kongresinden 2004 yılı Ocak ayında “Cesaret Ödülü” alanların bu ödülü geri iade ettiğine şahit olan var mı.?

 

Aldatmanın en tehlikelisi inanç istismarıyla yapılandır.!

 

Takdir yüce milletimizindir..."