Vecdet Öz: Önce Milli Çıkarlarımız

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz’ün gündeme dair açıklamaları şöyle oldu:

 

“AKP hükümeti, başta Afrika olmak üzere Filistin dahil zulme maruz bırakılmış, sıkıntı içinde olan ve yoksul düşmüş tüm İslam ülkelerine tabiki sahip çıkmalıdır. İnançlı bir Türk evladı olarak bundan büyük bir mutluluk ve gurur duyarım, buna kimsenin bir itirazı olamaz.

 

Ancak hükümet;

- Önce kendi Afrikalılarına yani ülkesinde açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam savaşı veren tek umudunu Allah’a bağlamış yirmi milyon Müslüman vatandaşına sahip çıkmalıdır.

 

- Sonra Irak ve Suriye’de varlık mücadelesi verip yoksul düşmüş Müslüman Türkmen’ler ile Çin’de katledilen Müslüman Uygur Türk’ü soydaşlarımızın çığlıklarına kulak vermelidir.

 

- Daha sonra KKTC’ye ve Yunan’ın işgal ettiği 18 Türk adasına da Kudüs’e verilen önemi vermeli ve benzer bir İslam zirvesini önce kendi toprakları için yapmalıdır.

 

- Tüm bunlardan sonrada Müslüman bile olsa destek vermeden önce o ülkeye Ermeni soykırımı yalanında ülkemizin yanında yer alma, KKTC’yi tanıma ve uluslararası meselelerde ülkemize koşulsuz tam destek verme şartı getirmelidir.!

 

Aksi halde; günübirlik, hesapsız ve diplomasi yoksunu politikalarla yönetilen bir ülkenin başı beladan kurtulmaz.!”